Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray meglepetést okozhat az Ausztrál Openen a decemberben visszavonult honfitársa szerint

Takács Márton

Publikálva 17/01/2022 - 17:05 GMT+1

A visszavonulását december elején bejelentő Johanna Konta mindent tud arról, hogyan kell profi sportolóként megbirkózni a sérülésekkel. A Eurosportnak elmondta, hogy csak csodálni tudja honfitársát, a brit Andy Murray-t. Úgy véli, hogy Murray meglepetést okozhat az Australian Openen, mivel most van a legjobb formában azóta, mióta átesett egy komoly csípőműtéten.

Andy Murray nagyot menne Melbourne-ben

Fotó: AFP

Andy Murray sokáig juthat Melbourne-ben Johanna Konta szerint.

Andy Murray egykor a britek első számú férfi teniszezője volt, de a súlyos csípőműtétet követően újra fel kellett építenie magát, hogy megfelelő fizikai állapotban térhessen vissza a tourra.
A 34 éves skótnak még mindig vannak arra vonatkozó ambíciói, hogy a sportág legmagasabb szintjén küzdjön, és mivel Roger Federer, Rafael Nadal és a jelenlegi világelső, Novak Djokovic mindannyian dominálnak 30-as éveikben is, már nem tűnik elrugaszkodott elképzelésnek, hogy további nagy tornagyőzelmekért küzdjön.
Johanna Konta az Eurosportnak nyilatkozva Murray a szezon első Grand Slam-tornáján való szereplése előtt elmondta, hogy a kedden pályára lépő háromszoros GS-bajnoknak minden esélye megvan arra, hogy a Melbourne Parkban egy erős szereplést produkáljon.
"Van már néhány meccse. Amióta visszatért a sérüléséből, egyre kiegyensúlyozottabb, minél többet játszik, annál többet edz. Úgy érzem, hogy jó esélye van arra, hogy sokáig jusson, és bejusson az utolsó szakaszba, ki tudja. A negyedik forduló, a negyeddöntő, minden lehetséges.
A lehetőség mindig fennáll. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy egy egész mezőnynyi játékos törekszik ugyanerre a dologra. Ez sosem lesz egyszerű egyenlet számára, de Andy mindig a legjobb esélyt adja magának erre.
Arra törekszik, hogy ott legyen a Slam utolsó szakaszában, hogy egy nap megnyerjen egy újabb Slamet. Erre minden esélye megvan, attól függ, hogy a teste hogyan bírja a folyamatos terhelést."
A visszavonulását december elején bejelentő Konta elismeréssel adózott Murray személyiségének ereje előtt, amiért ilyen határozottan próbálkozott a visszatéréssel.
Szerintem csodálnivaló. Ez nem minden sportoló alapvető tulajdonsága, azonban nem váratlan, mivel ismerjük Andy-t, hogy milyen sportember. Szívós és kemény. Pályafutása során minden alkalommal maximálisan kihasználta képességeit, és most is erre törekszik. Csodálom a kitartását."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés