Egy hete tart már a Djokovic-ügy aktív szakasza, és még mindig nem vagyunk a végén. A világelső ellenséges fogadtatásra készülhet, amit persze akár még a maga javára is fordíthat.

Korábbi edzője, Boris Becker szerint Novak Djokovic most feszült idegállapotban van. Ezen nem kell meglepődnünk, hisz a vízuma és az Ausztrál Open-indulása körüli fennforgás még az olyan, amúgy nehezen kikezdhető idegrendszert is megviselheti, mint amilyen az övé.
Becker szerint Djokovicnak szüksége lesz utcai harcmodora legjavára ahhoz, hogy valahogy leküzdje az ausztrálok várhatóan barátságtalan hozzáállását. A német úgy véli, a világelső karrierje legnehezebb Grand Slam-felkészülését csinálja most végig, hisz öt napot kellett várnia a vízumával kapcsolatos bírósági döntésre, ráadásul közben kapott hideget-meleget a közösségi médiában.
Tenisz
Akár szponzorai is kihátrálhatnak Djokovic mögül az Ausztráliában történtek miatt
TEGNAP 08:31
Becker a bíróság ítéletét követően beszélt Djokoviccsal, melynek értelmében, jelen állás szerint legalábbis, a világelső részt vehet az Ausztrál Openen.
„Megköszönte Novak a támogatásomat, aki most egyébként érthető módon idegsokkos állapotban van az elmúlt hat nap történései miatt” – mondta Becker. „Ő egy rendkívüli ember. A hangulata egyre jobb, hétfőn éjfélkor el is ment edzeni, mert ő egy ilyen srác. Ő teljesen más, mint a többiek, teljesen más szemüvegen keresztül nézi a világot.”
„Lehet vele nem egyetérteni bizonyos dolgokban, de tisztelni kell őt. Ami pedig a felkészülését illeti, nos, az finoman szólva is pocsék. Nem hiszem, hogy volt olyan, hogy rosszabb pozícióból vágott volna neki egy GS-tornának. De nincs mit tenni, ez a helyzet.”
Becker 2014 és 2016 között dolgozott együtt a szerbbel, mely időszakban hat majort nyertek, épp annyit, amennyit a német egész pályafutása során összesen.
Djokovic eddig kilenc alkalommal nyerte meg az Ausztrál Opent, és most arra készül, hogy behúzza a 21. GS-ét, amivel megelőzné Federert és Nadalt az örökranglistán. Bár eredményesség tekintetében nagyjából egyformán állnak, a népszerűséget illetően a szerb mindig is elmaradt a másik kettőtől. Ez már a világelső vakcina-szkeptikussága előtt is így volt, azóta pedig alighanem nyílt az olló közte és riválisai között.
Becker szerint Djokovic ellenséges, barátságtalan hozzáállásra számíthat az ausztrál közönség részéről, már ha a történet vége az lesz, hogy elindulhat az Ausztrál Openen.
„Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány fütty és pfujolás a közönség részéről, de ő ezt már megszokta. Mindig is egy utcai harcos volt, akinek hátrányos helyzetből kellett küzdenie és legyőznie a közönséget. Ezért is volt megható, amikor a tavalyi US Openen a szurkolók végre elfogadták és szerették őt.”
https://i.eurosport.com/2021/09/13/3217876.jpg
„A közönség várhatóan ridegen bánik majd vele, de szépen fokozatosan, minden egyes mérkőzéssel elkezdi majd maga mellé állítani őket. A végére megint szeretni fogják, de egyértelműen nehéz első hét vár rá.”
Becker ugyanakkor figyelmeztette Djokovicot, hogy az ausztráliaihoz hasonló problémákkal találhatja szembe magát a világ más tájain is, például a Roland Garroson vagy Wimbledonban, úgyhogy sürgette a szerbet, hogy oltassa be magát.
„Ez persze egyéni döntés, ugyanakkor az élet sokkal nehezebb, ha az ember nem oltatja be magát. Ami engem illet, azt tanácsolom neki, hogy oltakozzon. Már csak azért is, hogy megkönnyítse a saját életét. Persze az ő döntése, és én tiszteletben tartom.”
via eurosport.com
Dubai Duty Free Tennis Championships
Kiderült, mikor látjuk újra Novak Djokovicot a kiutasítása után
TEGNAP 21:13
Australian Open
Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint
23/01/2022 12:18