Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicnak jogában áll hallgatni, de ha játszani akar, neki is követnie kell a szabályokat

Kálmán Laci

Publikálva 30/10/2021 - 16:44 GMT+2

A hatszoros Grand Slam-bajnok egy podcastben beszélt arról, mi az álláspontja vakcinaügyben. Természetesen külön kitért a világelsőre, aki korábban elmondta, kétséges, hogy részt vesz-e a 2022-es Ausztrál Openen.

Novak Djokovic

Fotó: Imago

Boris Becker arról beszélt, hogy minden tisztelete azoké a játékosoké, akik magánügyként szeretnék kezelni, hogy megkapták-e a covid-19 elleni oltást. Ugyanakkor szerinte nekik is meg kell érteniük a szabályokat, amiket az emberek védelme érdekében hoztak.

Az oltottsággal kapcsolatos számok az egyik legégetőbb téma mostanság a teniszben. Van jó néhány olyan játékos, aki nem akarja magát beoltatni, és vannak olyanok is, akik nem óhajtják nyilvánosságra hozni, hogy felvették-e a vakcinát vagy sem.
Becker arról beszélt a német Eurosportnak, hogy a tenisz egy rendkívül különleges sportág, amikor a játékosok oltakozási hajlandóságáról beszélünk. Azt azonban egyértelművé tette, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartani a különböző tornák által hozott intézkedéseket. Azoknak is, akik nem akarnak oltást, és azoknak is, akik még hezitálnak.
„A teniszezők egyéni vállalkozók. Ők a saját maguk főnökei” – mondta Becker. „Ők nem egy csapatért játszanak, úgyis mondhatjuk, hogy szabad szellemek, akik nem szeretik, ha beskatulyázzák őket. Hallottam az oltottsági adatokat, és meglepődtem, mennyien nincsenek beoltva. Ha szétnézünk a világban, az oltottak száma egyre emelkedik, ami mindenképpen jó hír.”
„A jelentések szerint a Premier League focistáinak kétharmada szintén be van oltva. A sportolóknak be kell fogniuk az orrukat és azt kell mondaniuk: ’ha folytatni akarom a sportot, előbb-utóbb be kell oltatnom magam, különben nem fogok tudni versenyezni, tornákon indulni, meccseket játszani.’”
„Ha magánügynek tekinti valaki a dolgot, vagy ellenérzései vannak a vakcinával kapcsolatban, én meg tudom érteni. De én is sportoló vagyok, és követnem kell a szabályokat. Sok sportoló számára ez nehéz, de a világ így működik.”
picture

Boris Becker

Fotó: Eurosport

A legnagyobb médiaérdeklődés természetesen a világelső Novak Djokoviccsal kapcsolatban van. A szerb nem hozta nyilvánosságra az oltottsági állapotát, ugyanakkor kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy játszani fog-e a 2022-es Ausztrál Openen. Victoria állam miniszterelnöke ugyanis kijelentette, hogy csak a beoltott játékosok kapnak beutazási vízumot az országba.
„A fő probléma az, hogy ha egy repülőn utazol egy covid-pozitív személlyel, akkor függetlenül attól, hogy be vagy-e oltva vagy sem, karanténba kell vonulnod 14 napra” – mondta Djokovic a szerb Blic-nek adott interjújában.
„Ez volt a helyzet Victor Troicki esetében is idén januárban. De nem csak neki, 70 játékosnak kellett szigorú karanténba vonulnia. Rengeteg játékossal beszéltem erről, de mindenki, mintha elfelejtette volna. Úgyhogy nem tudom, megyek-e Ausztráliába vagy sem. Fogalmam sincs, mi zajlik. Jelenleg nem túl jó a helyzet.”
picture

Novak Djokovic (Australian Open 2021)

Fotó: Getty Images

Amikor Djokovicról kérdezték, Becker azt mondta, nem tudja, hogy a világelső be van-e oltva, majd hozzátette:
„Megértem, hogy Djokovic nem hajlandó nyilvánosságra hozni az oltottságával kapcsolatos információkat. Joga van hozzá, ez az ő magánügye, amit védeni kell.”
„De, ha teniszezni akar, akkor sajnos neki is követnie kell a szabályokat, ahogy mindenkinek, aki játszani akar Ausztráliában.”
„Victoria állam bizonyítékot akar arra, hogy az illető játékos megkapta az oltást. Teljesen mindegy, hogy mi mit gondolunk. Ha az ausztrál kormány így döntött, csak egy megoldás marad.”
via
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés