Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sorsolás

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/01/2013 - 08:58 GMT+1

-

Fotó: Eurosport

picture

4460956-3x2-940x627

Fotó: Eurosport

Seperc alatt elröppent ez a pár hónap, és már készülünk is az év számunkra legkimerítőbb Grand Slam tornájára, a jó kis éjszakázós Ozzi Openre.
Jöhet az infúziós kávé, a nappali zombulás, a meccseken való bealvás, majd kommentátori sikításra való felriadás, a kánikulában ájuldozó ausztrálok iránt érzett irigykedés, munkából/iskolából való rendszeres elkésés és a vizsgákra való mérsékelt felkészülés jegyében eltöltendő két hét, jöjjön az Australian Open!
Haladóknak kötelező a velünk való virrasztás, kezdőknek pedig csak annyit: Roland Garros alatt érettségiztem, Ausztrál Open alatt szigorlatoztam Római jogból, aztán két hétnyi párizsi helyszíni kommentálás után 5 nappal államvizsgáztam, és még életben vagyok. Nektek is sikerülni fog! ;)
Lássuk, hogyan alakultak a főtáblák.
Nadal hiányában az volt a kérdés, hogy Djokovics és Federer ágára ki kerül, Murray vagy Ferrer.
Nos, a a világelső szerb kapta a spanyolt, Federer pedig a legutóbbi Grand Slam torna skót bajnokát.
Ám még ne szaladjunk az elődöntők elé, addig is beleharaphat bárki néhány rágósabb falatba.
Ott van például Djokovics első köre, melyben a Roland Garros hőse, Paul-Henri Mathieu késztetheti fokozottabb koncentrációra a tavalyi győztest, a harmadik körben pedig a Lopez-Stepanek-Troicki trióból érkezhet valaki, és a 16 között Berdych sem éppen leányálom.
Ferrer nem kímélte magát az első két hétben, de egy esetleges Djokovics elleni elődöntőig még akár be is rozsdásodhat, hiszen az elmúlt hónapokban látott teljesítmény alapján nem okozhat gondot az első öt mérkőzés, főleg annak tükrében, hogy az ágán fészkelő Tipsarevicsnek már az első fordulóban Hewittal és 15 ezer ozzival kell megküzdenie.
A US Open bajnok Murray húzott bele leginkább, hiszen már a nyolc között is valószínűleg Del Potróval kell játszania, a többiről ne is beszéljünk. Bár az egészet megfordíthatjuk, és mondhatjuk azt is, hogy a nyári tendencia követése esetén mindenkinek - még az előtte álló két teniszezőnek is - tőle kell rettegnie.
Federer sem panaszkodhat, idei második tétmeccsét akár Davydenko ellen is játszhatja (tavaly az elsőt játszotta, akkor sima volt, ám az orosz vintage formában kezdte az újévet), és Tomic ellen sem neki fog szurkolni a közönség. A negyeddöntő francia ellenfelet hozhat (Gasquet?, Tsonga?), a vége pedig borzasztó nehéz lehet, mint ahogy évek óta az is számára.
Nézegetve a táblát, néhány teltházas, éjjelfennmaradós, reggelmelóbólelkésős első körös meccset is tudunk ajánlani. Mióta Lleyton visszaesett, a szervezők nem félnek az első hét esti programjainak jegyeladási problémáitól, itt van kezdésnek rögtön egy Hewitt-Tipsarevics meccs. Aztán ott van a Monfils-Dolgopolov, a Benneteau-Dimitrov és a Stepanek-Troicki első forduló is, mint áloműző csemege.
A hölgyeknél megint nem lélegezhetett fel a világelső és címvédő Victoria Azarenka, ugyanis egy újabb melbourne-i trófeához valószínűleg Serena Williamsen át vezet út, márpedig Serena nem kevesebbet szeretne idén, mint mindent megnyerni. Ha minden jól megy, összejöhet a Vika-Serena elődöntő, és lenézve a sorsolást, nem nagyon akad olyan név, aki miatt bármelyiküknek is tövig kellene rágnia a körmét. Azarenka ágán ott van Errani és Wozniacki, de elképzelhető, de nem kizárt, hogy egyikük sem jut el odáig, hogy a fehérorosz elleni meccsről kezdhessen fantáziálni.
Serena ágán pedig egyenesen Kvitova a legnagyobb név, aki viszont nem halmozta el önmagát és szeretteti túl sok győzelemmel az utóbbi időben.
Az alsó ágon Sharapova figyel csendesen, akinek Radwanska okozhat problémát, de ezen a fertályon valószínűleg épp most gurulnak le hatalma sziklák a vállakról, mert innentől kezdve innen bárki beslisszolhat a célba, legyen az a korábbi világelső orosz, vagy bármilyen más kiemelt. Mivel a hölgyeknél az utóbbi időszakban szinte mindig van meglepetés elődöntős, de legalábbis negyeddöntős, számíthatunk arra, hogy ezúttal az alsó ágról érkezik valaki most is hasonló szerepkörbe.
Ami az első körös rangadókat illeti, a Wozniacki-Lisicki mérkőzés azért fincsi lehet.
A magyar lányok esetében is jó lenne néhány győzelemmel számolni. Babos Timi sorsolása például korántsem elkeserítő, Mladenoviccsal kezd, ám a második körben összefuthat korábbi páros partnerével, Sloane Stephens-szel.
Czink Melindának a harmadik fordulóhoz Ivanovicsot és Hantuchovát kellene legyőznie, így tőle minden bravúr.
Arn Gréta pedig feljutott a főtáblára!
Ne felejtsétek el a Salakblog TIPPVERSENYT, melyre január 14-én hajnali 1 óráig nevezhetitek meg azt a 4-4 teniszezőt, akik szerintetek a legtovább jutnak, méghozzá itt: http://salakblog.premiummedia.hu/
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés