Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Gyakori a coaching” - a szupertehetség örülne, ha az edzők mérkőzés közben is adhatnának tanácsokat

Wojciechowski Patricia

Frissítve 09/11/2021 - 19:14 GMT+1

Carlos Alcaraz örülne, ha rendes ATP-versenyeken is ugyanúgy igénybe lehetne venni edzői segítséget, mint a héten sorra kerülő NextGen-világbajnokságon.

Carlos Alcaraz és Juan Carlos Ferrero

Fotó: Getty Images

A 18 éves spanyol szerint jó dolog, hogy kipróbálhatnak új dolgokat.

A héten Milánóban rendezik az U21-es világbajnokságot, melyet az Eurosport 2-n élőben közvetítünk. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, mik a torna legnagyobb különlegességei. Az előző évekhez képest változás, hogy míg korábban headseten keresztül vehették igénybe a teniszezők az edzői segítséget, mostantól a pályán is kommunikálhatnak kifelé, engedélyezett a coaching a Next Gen-vb-n.
A pályán történő edzői utasítások engedélyezésének bevezetése évek óta a tenisz központi vitatémája. Sokak szerint teljesen értelmetlen a coaching tilalma, főleg, hogy sokan a szabályok ellenére is kommunikálnak edzőjükkel mérkőzések közben, mások viszont épp ellenkezőleg, úgy gondolják, a tenisz egyik fontos hagyománya, hogy a játékosnak egyedül kell megoldania a nehéz helyzeteket. A WTA-tornákon már engedélyezett, hogy leülésnél a játékos kikérje edzője segítségét, ATP-versenyeken és Grand Slameken azonban ez tilos.
A jövő egyik nagy tehetsége, Carlos Alcaraz örülne annak, ha a coaching-szabály változna a jövőben.
„Nagyon gyakori a coaching a sportágunkban. Játék közben jólesik beszélni az edződdel. Úgy gondolom, jó ötlet, hogy legalább kipróbáljuk ezen a tornán, és szerintem a jövőben is lehetne használni. Örülnék, ha a pályára jöhetne az edzőm”- mondta el a Next Gen-vb egyik sajtótájékoztatóján Alcaraz.
picture

Alcaraz örülne, ha máskor is lenne coaching

Fotó: Getty Images

A világranglistán 32. helyen álló, remek idényt produkáló spanyol a milánói torna első kiemeltje. A csoportkör során Brandon Nakashima, a salakspecialista Juan Manuel Cerundolo és a dán Holger Vitus Nodskov Rune lesznek az ellenfelei.
A világranglistán jelenleg 63. Nakashima szintén arról beszélt, hogy kíváncsi, változtat-e a meccsek alakulásán a coaching.
„Azt hiszem, nagy dolog lesz a coaching, meglátjuk, milyen érzés, és hogy bevezetik-e jövőre néhány ATP-versenyen is. Én személy szerint jól fogadom az edzőmtől kapott iránymutatásokat, és gyorsan alkalmazom őket, akár edzésen, akár mérkőzésen. Jó lesz kipróbálni, és meglátni, miként működik”- nyilatkozta az ATP honlapjának az amerikai.
picture

Brandon Nakashima

Fotó: Getty Images

Alcaraz és Nakashima rögtön a nyitónapon bemutatkoznak Milánóban. Nakashima 14 órától Cerundolo ellen lép pályára, Alcaraz ezt követően csap össze Runével. Az Eurosport 2-n és az Eurosport Playeren mindkét találkozót élőben lehet követni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés