Az osztrák azt mondja, jó formában van, így jó okkal indulhat a következő Grand Slam győzelemért. 2021-et nem kezdte jól, ezen akar most javítani, első körben a ma induló madridi Masters tornán.

Thiem 9 idei mérkőzéssel a háta mögött indul a spanyol fővárosban, és egy nem túl acélos 5/4-es mérleggel kezdi meg a versenyt. Négy tornán indult idén, de zsinórban két meccset csak az Ausztrál Openen tudott nyerni, ahol a 4. fordulóig jutott. A dubai torna után döntött úgy márciusban, hogy szünetet rendel el magának, amiben kicsit újrakezd mindent, hogy ismét abba a formába kerüljön, ahova érdemesnek tartja magát.
Jót tett a szünet, szükségem volt rá, de most itt az ideje, hogy visszatérjek. Úgy gondolom, Madrid remek hely erre, hiszen csak jó emlékem van a tornáról. A feltételek adva vannak a játékomhoz, és az itt elért eredményeim mindig jók voltak. Örülök, hogy újra itt lehetek, és remélem, jól is fogok játszani.
ATP Rome
Sonego maratoni, félbeszakított meccsen ütötte ki Thiemet
13/05/2021 21:31
- mondta Thiem a torna előtti sajtótájékoztatón szombaton.
Noha még sosem nyerte meg ezt a tornát (egyáltalán Masterst is csak egyszer, a 2019-es Indian Wells-it), mégis valóban lehet sikerélménye a madridi salaktornáról. Kétszer játszott döntőt, 2017-ben Nadal, 2018-ban Alexander Zverev állta útját. 2019-ben pedig elődöntőbe jutott, ahol Novak Djokovic verte őt. Összesen 13 meccset nyert Madridban, ennél többször Masters tornán csak Indian Wellsben hagyta el a pályát győztesen.

Thiem és Nadal

Fotó: AFP

A 27 éves osztrák elég komoly meccshiánnyal küzd, így egyelőre kérdés, visszanyeri-e tavaly nyári Grand Slam-győztes formáját a Roland Garrosra. Mindenesetre Thiem meglehetősen magabiztos abban, hogy újra topon lesz.
Sokat erősítettem és gyakoroltam a játékomat is. Azt hiszem, jó formában vagyok. A célom az, hogy a Garrosig mind több meccset játsszak magasan kiemelt játékosok ellen, hogy hasonló játékszituációkban szerezzek ismét tapasztalatot. Ha egyszer elérünk odáig, ott már jó formában legyek, és megadjam magamnak a lehetőséget
- fogalmazott a teniszező.
Az idei tornán a járvány miatt komoly megszorítások mellett zajlik. A lelátók 40 %-át azonban így is meg lehet tölteni, ráadásul a városban éjszakai kijárási tilalom van érvényben. Így előfordulhat olyan helyzet, mint legutóbb Melbourne-ben Novak Djokovic mérkőzésén, ahol a nézőknek a meccs előtt haza kellett menni. A tavalyi évhez képest ez mindenképpen előrelépés, tavaly egyáltalán nem volt torna.
A tavaly tavaszi lezárás valóban nagyon szigorú volt. Még a teniszpályára sem mehettünk ki, csak erőnléti edzéseket végezhettünk. Most, 12 hónappal később jobb formában vagyok, bár az mindenkinek egy új helyzet volt.
Az osztrák harmadik kiemelt tornán, és a sorsolás felső felében van. Vagyis Rafael Nadallal az elődöntőben találkozhat. Nadalnak van a legtöbb salakos trófeája, és a madridi tornát is ötször nyerte már meg. Fő vetélytársáról így nyilatkozott:
„Folyamatosan fejleszti a játékát. Először a Roland Garroson játszottunk egymás ellen 2014-ben, de azóta a játék minden elemében fejlődött. Erre van szükség ahhoz, hogy folyamatosan sikeres lehess, és ezért nagy követendő példa nekem."
A madridi salaktorna május 2-9. között zajlik, a mérkőzéseket élőben közvetítjük az Eurosporton.
ATP Rome
Fucsovics kis híján kiejtette Thiemet
12/05/2021 11:07
ATP Rome
A világ egyik legjobb teniszezője szerint Fucsovics élete formájában játszik
11/05/2021 14:00