Daniil Medvedev nem kimondottan számít salakmenőnek, ez nem újdonság. Nincsenek nagy elvárásai magával szemben 2021-ben sem, már azzal is megelégedne, ha a következő versenyek mindegyikén menne egy kört.

Ritkán hallani olyat a világ egyik legjobb játékosától, hogy ennyire alacsony mércét állít fel saját magával szemben, Medvedev esetében azonban nem teljesen alaptalan az óvatos hozzáállás. Sokatmondó adat, hogy karrierje során épp annyi tornát nyert meg kemény pályán (10), mint ahány meccset salakon, a négy legnagyobb salakpályás versenyből pedig három helyen – Madridban, Rómában és a Roland Garroson – is nyeretlen.
„Nem hinném, hogy ez már nagyon változni fog. Itt a salakon van a hangsúly. Úgy gondolom, hogy az ütésem, a mozgásom és a testfelépítésem sem passzol ehhez a borításhoz. Az első salakon töltött hét alatt mindent utáltam körülöttem. Egyszerűen csak gyűlöltem a pályán lenni, ami az esetemben elég ritka dolog” – panaszkodott Medvedev. Mivel az orosz teniszező Monte-Carlóban koronavírusos lett, így idén a héten zajló madridi 1000-es tornán mutatkozhat be salakon.
ATP Rome
Medvedev megint korán kiesett, most honfitársa ejtette ki
12/05/2021 17:41
„Úgy érzem, hogy erőnlét tekintetében rendben vagyok. Ez az elsődleges, ha nem így lenne, akkor biztosan nem jövök el. Volt néhány tünetem. Olyan volt, akár egy erős megfázás: bedugult az orrom, fájt a torkom, emellett néhány napon át gyenge voltam, de sikerült ennyivel megúszni. A visszatérés első négy-öt napja nem volt egyszerű, elvégre előtte tíz napon át az ágyban feküdtem otthon” – folytatta a világranglista-3. orosz.

Első és eddigi egyetlen salakpályás döntője: Thiem már túl nagy falat volt Medvedevnek.

Fotó: Getty Images

Madridban nem csak egyéniben áll rajthoz Medvedev, de a párosok között is szerencsét próbál, méghozzá a brazil Marcelo Demoliner oldalán. Vasárnap léptek először pályára az utóbbi időben remeklő, Miamiban és Monte-Carlóban egyaránt döntős Evans-Skupski páros ellen, és némi meglepetésre két szettben meg is nyerték a találkozót. Ez talán megadhatja szingliben is a szükséges kezdőlökést az orosz klasszisnak.
Medvedev salakpályás képességeit a pocsék statisztikák ellenére nem érdemes lebecsülni, elvégre volt már rá példa, hogy komoly skalpokat gyűjtött ezen a borításon. 2019-ben a monte-carlói tornán például legyőzte Stefanos Tsitsipast és Novak Djokovicot is, majd rá egy héttel a barcelonai 500-as versenyen egészen a döntőig menetelt. Ezek az eredmények azért nem azt bizonyítják, hogy teljesen reménytelen Medvedev helyzete a következő hetekben.
„Mindig is azt mondtam, hogy lépésről lépésre kell haladni. Mindhárom előttünk álló versenyen, Rómában, a Roland Garroson és Madridban, legalább egy mérkőzést meg szeretnék nyerni. Persze ha már elindulok egy versenyen, akkor a győzelem a legfőbb célom. Salakon ez nekem nehezebb, mint kemény pályán, szóval megpróbálok alkalmazkodni, a legjobbamat nyújtani, és remélhetőleg jól fogok teniszezni, ez a legfontosabb. Ha jól teniszezem, nagyszerű meccseket tudok nyerni.”
Medvedev a torna második kiemeltjeként indul, ám azt túlzás volna kijelenteni, hogy könnyű dolga lesz, ugyanis a salakon otthonosan mozgó Alejandro Davidovich Fokinával vagy Pierre-Hughes Hertbert-rel találkozhat a második fordulóban.
Forrás: Ubitennis
Tenisz
Fucsovics javított, helyet cserélt egymással Nadal és Medvedev
10/05/2021 08:33
ATP Rome
Nadalt nem kímélték Rómában, de legalább visszavághat Zverevnek
09/05/2021 10:43