Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zverev majdnem megütötte a bírót, kizárták Acapulcóban

Minich Réka

Frissítve 23/02/2022 - 15:30 GMT+1

Alexander Zverev párosban kapott ki az acapulcói tenisztornán, de a mérkőzés végén mutatott erőszakos és kirívóan sportszerűtlen magatartásáról még sokáig fognak beszélni. A döntő pont előtt hosszasan szidta a bírót, majd a meccslabdát követően a bírói székre háromszor is rávágott az ütőjével, kis híján a játékvezető lábát is eltalálta. A szervezők végül az egyes tornáról is kizárták.

Alexander Zverev a bíró székét ütlegeli Acapulcóban

Fotó: Eurosport

Sascha Zverev a brazil Marcelo Melo oldalán az acapulcói páros verseny első fordulójában lépett pályára. A meccs döntő szettben dőlt el, ahol 10 pontig tartó rövidítést játszottak. Lloyd Glasspool és Harri Heliovaara párosa már 8-6-ra vezetett, amikor Zverev teljesen kiborult.
Először az oldalvonalnál született ítéletet vitatott, finoman szólva sem irodalmi stílusban. A bíró remekül láthatta az esetet, hiszen pont előtte pattant le a labda, de Zverev ennek ellenére az alábbi módon kérte számon őt:
Baszd meg, nézd már meg hol pattant a labda! Ez a te vonalad, te kibaszott idióta, baszd meg!
Ekkor a német még megúszta figyelmeztetéssel, de amit a mérkőzés befejezése után produkált, már nem maradhatott komolyabb következmények nélkül. A kézfogás után levonulva háromszor is teljes erővel rávágott a főbíró székére, néha csak centikkel elkerülve a lábát. A káromkodások természetesen ekkor sem maradhattak el.
picture

Alexander Zverev teljesen elvesztette a fejét, tört-zúzott a mérkőzés után

Az ATP végül lépett is és Zverevet kizárta az egyesek versenyéből is, emiatt pedig az összes eddig elnyert pénzjutalmától is megfosztották. Az egyelőre még kérdéses, hogy ennyivel megússza-e, hiszen további pénzbüntetést is kaphat, valamint a kirívó erőszakosság miatt akár el is tilthatják további versenyektől is a németet.
Zverev mostani viselkedése annak fényében is érdekes lehet, hogy korábbi barátnője azzal vádolta meg, hogy fizikailag is bántalmazta őt. Erről a korábbi cikkeinkben részletesen is olvashat.
Zverev később azt mondta, megbánta, ahogy viselkedett és bocsánatot kér a történtekért.
"Nehéz szavakba önteni, mennyire bánom azt, ahogy a tegnapi párosmeccs alatt és után viselkedtem - közölte a játékos. - Már bocsánatot kértem a mérkőzésvezetőtől, a dühkitörésem helytelen és elfogadhatatlan volt, csalódtam magamban. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, erre nincs mentség. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóimtól, a tornától és a sportágtól is, amit imádok."
Forrás: Ubitennis
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés