A héten a helyszín a 2002-es Salt Lake City olimpiának is otthont adó „Champion Run volt, melyet a világ egyik legnehezebb buckasí-pályájának is aposztrofálnak.

A verseny nem is maradt el sajnos komolyabb bukás nélkül, a csütörtöki első versenyen George McQuinn először futhatott szuperdöntőt, végül azonban ijesztő pillanatokat kellett átélnünk a menetével. Az élete első olimpiájára készülő amerikai érkezésből a tarkójával csapódott be, kórházba szállították, nem sokkal később azonban már Instagramon nyugtatta a rajongóit.

George McQuinn

Fotó: Instagram

Szabadstílusú Sí
Snowboard és szabadstílusú sí záró körkép 18 kristálygömbbel
20/03/2022 20:41
A bukást és az azt követő versenymegszakítás a mezőnyt is megviselte, nem véletlen, hogy a pályafutása 100. vk-dobogóját elérő Mikaël Kingsbury is róla tett említést a győzelmi nyilatkozatában.
Ez neki szól, tudom, hogy ez volt az első szuperdöntője. Fényes jövő előtt áll, remélem jól van és a jövőben is együtt síelünk majd szuperdöntőkben.
Minden idők legnagyobb freestyle sízőjétől nem is várhattunk mást Deer Valley-ben, mint győzelmet, eddigi 71 vk-sikeréből 15-öt itt ért el. Az első verseny azonban ezúttal is – minthogy egész évben – nagyon szoros volt közte és Horishima Ikuma között, a pénteki folytatásban ráadásul a japán visszavágott. Nem túlzás azt állítani, hogy kettőjük párharca a februári olimpia legnagyobb sztorijai közé emelkedhet.

Horishima Ikuma

Fotó: AFP

Horishima ráadásul pénteken éppen hogy kvalifikálni tudta magát a legjobb hat közé és mehetett a szuperdöntőben, ehhez képest produkált mind a gyorsaságot, mind a trükköket tekintve tökéletes menetet. Győzelmével idén már harmadik alkalommal múlta felül a regnáló olimpiai bajnok és hatszoros világbajnok kanadait, akinek így is 25 fellépésből 23 dobogó a mérlege Deer Valley-ben. Ugyanakkor ez nem változtat azon a tényen, hogy az olimpia előtti utolsó párharcukat a japánok világbajnoka nyerte.
A nőknél szintén az első verseny másodikja nyerte a másnapi megmérettetést, itt is egy japán, Kawamura Anri személyében. Pekingben a női versenyen azért sokkal többen érhetnek oda a végelszámolásban, jó eséllyel azonban a 17 éves japán élmenő, Perrine Laffont, vagy Jakara Anthony nyakába akaszthatják az aranyat. Ők hárman a héten kisajátították a dobogót, a franciák négyszeres összetett világkupagyőztesének ezúttal a csütörtöki verseny hozta meg a sikert. Az olimpiai címvédésre hajtó Laffont azonban csak 17 századdal bizonyult jobbnak japán riválisánál.
A másnapi versenyen ők hárman egy ponton belül végeztek, Kawamura mögött Anthony végzett a második helyen, kilenc versenyből az idei szezonban ez már a nyolcadik érmes helyezése volt.
"Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy alakultak a versenyek. Sokat fejlődtem az itt töltött négy nap alatt mind a sízést, mind az ugrásokat tekintve” – nyilatkozta a 23 éves ausztrál, aki Peking előtt rukai edzőtáborban végzi majd el a finomhangolást az olimpiára.
A női mogul egész szezonban izgalmas versenyeket hozott, annyi erős vetélytárs van és az ugrások színvonala is az egekbe szökött.
Folytatás tehát immáron az olimpián, a jövő hétre Chiesa in Valmalencóba kiírt vk-verseny megrendezésétől ugyanis a kedvezőtlen meleg időjárás miatt az olasz szervezők visszaléptek.
Az olimpia előtt így áll a mogulosok összetett világkupája:
Férfiak:
  • 1. Kingsbury 772 pont
  • 2. Horishima 700 pont
  • 3. Walter Wallberg 443 pont
Nők:
  • 1. Anthony 665 pont
  • 2. Laffont 626 pont
  • 3. Kawamura 612 pont
Peking 2022
Brillírozott az ausztrálok reménysége, simán vette a mogul-selejtezőt a címvédő
03/02/2022 14:02
Szabadstílusú Sí
Izgalmas küzdelmeket hozott eddig a buckasízők világkupa-sorozata
26/12/2021 18:54