Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Félcsőben is győzött Ailing Eileen Gu

Eurosport Magyarország

Frissítve 18/02/2022 - 05:31 GMT+1

Az amerikai születésű, kínai színekben szereplő Ailing Eileen Gu a női szabadstílusú sízők big air száma után pénteken félcsőben is nyert a pekingi olimpián, melyet három éremmel zárt. A dobogó többi fokára Cassie Sharpe és Rachael Karker állhatott fel, így Kanada 2 éremmel zárta a számot.

Ku Aj-ling Eileen

Fotó: Getty Images

Újabb aranyérmet szerzett Ailing Eileen Gu

A San Franciscóban született, 18 éves Ku, aki a játékok egyik legnagyobb sztárja lett, a fináléban rögtön az első menetében jelezte, hogy ő az arany első számú várományosa. Gyönyörű magas ugrásai a lelkes helyi közönség mellett a zsűrit is meggyőzték, így 93,25 ponttal toronymagasan vezetett a nyitó kör után.
A döntőben mind a 12 síző három-három gyakorlatot mutatott be, s a végeredménynél a legjobbat vették számításba, Ku viszont mint később kiderült, már az első sorozatban eldöntötte a versengést. Ennek ellenére a második körben még az elsőnél is jobbat produkált, 95,25 pontot érdemelt ki, a zárófordulóban viszont már bajnokként csúszva, csak egyszerű trükkökre vállalkozott. A big air aranya mellett, slopestyle-ban ezüstérmes Ailing Eileen Gu ezzel az első szabadstílusú síző lett, aki egy olimpián három dobogós helyet ért el.
Ku mögött a címvédő kanadai Cassie Sharpe végzett a második helyen és honfitársa, Rachael Karker a harmadikon.

Eredmények, szabadstílusú sí, női félcső:

  • olimpiai bajnok: Ailing Eileen Gu (Kína) 95,25 pont
  • 2. Cassie Sharpe (Kanada) 90,75
  • 3. Rachael Karker (Kanada) 87,75
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés