Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról.

Sinka László, az MSSZ főtitkára megerősítette a hírt, hogy a fegyelmi testület a versenyzés mellett az edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől egy évre eltiltotta a világ- és Európa-bajnok komáromi puskást.
"Ez még nem jogerős, Péter fellebbezhet, ha így tesz, akkor másodfokon az elnökség tárgyalja az ügyet" - nyilatkozta Sinka László.
Sportlövészet
Szabotázs, üzengetés, felfüggesztés - tovább gyűrűzik a botrány a sportlövőknél
20/05/2021 07:47
A márciusi indiai világkupán Péni István pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt.
Az ISSF orvosi és antidopping bizottságának elnöke úgy foglalt állást, hogy Sidi Péter "egyértelműen, láthatóan, szabálytalanul lépett be és illegálisan tartózkodott 45 percig Péni István szállodai szobájában". Ráadásul nem tudott válaszolni az MSSZ elnökének azon kérdéseire, hogy kinek a megbízásából lépett be Péni szobájába, kitől kapott kulcsot a szobához, és mit csinált a szobában.
Sidi Péter, akit a magyar szövetség május 12-én felfüggesztett, így az Eb-n sem indulhatott, a manipulálás vádját visszautasította, azt viszont elismerte, hogy járt Péni szobájában. Azt állította, hogy odacsalták, és 45 percen keresztül várt csapattársára.
Forrás: MTI
Sportlövészet
Sidi Péter szerint nem ő hozott szégyent Magyarországra
13/04/2021 07:56
Sportlövészet
Szabotázs történt, a nemzetközi szövetség felmentette Péni Istvánt a doppingvád alól
21/05/2021 13:39