Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump: "Talán Kínába kellene költöznöm"

Buzás Gábor

Frissítve 17/10/2023 - 15:19 GMT+2

Judd Trump megnyerte a 2023-as Wuhan Opent, és ezzel két egymást követő héten nyert pontszerző versenyt két különböző országban, ami hatalmas teljesítmény. Korábban csak Stephen Hendry és Mark Williams hajtotta végre. Szintén különlegesség, hogy Trump nyerte meg a Covid előtti utolsó és a Covid utáni első kínai pontszerző versenyt.

Rendkívüli: Judd Trump két hét alatt két versenyt nyert két kontinensen

A 2019-es World Open volt (mint később kiderült) a koronavírus-járvány miatti lezárások előtti utolsó kínai verseny. Trump a döntőben 10-5-re legyőzte Thepchaiya Un-Nooh-t, és ezzel megszerezte 13. pontszerző trófeáját.
Ez 2019. november 3-án történt, azaz közel négy évvel ezelőtt. Azóta rengeteg sikert ért el az angol játékos, aki a 2023-as Wuhan Open megnyerésével a 25. pontszerző sikerét könyvelhette el. A döntőben ezúttal Ali Cartert győzte le 10-7-es eredménnyel.
Trump az elmúlt másfél évben küszködött, mármint ahhoz képest, hogy a 2019/2020-as szezonban hat, a rákövetkező évadban pedig öt pontszerző versenyt nyert meg. A 2022-es Turkish Masters óta egészen a 2023 októberében rendezett English Openig nem nyert pontszerzőt. Három döntőt játszott, köztük volt a világbajnoki finálé is, de mindhármat elbukta. Persze közben megnyerte a Masterst, tehát nem volt oka különösebb aggodalomra, de a pontszerző sikerek valahogy elmaradtak.
Az idei szezonban viszont eddig mindössze öt pontszerző versenyt rendeztek, és Trump háromszor is ott volt a fináléban. Az augusztusi European Mastersen még kikapott Barry Hawkinstól, viszont az English Openen és a Wuhan Openen már nem talált legyőzőre. Ezt mondta a Carter elleni siker után:
"Nagyon nehéz csata volt, Ali megnehezítette a dolgomat, pedig ő sem hozta a legjobbját. Én is küszködtem, de a meccs végén volt néhány jól sikerült bontásom, amiknek köszönhetően tudtam nagy breakeket lökni. Ez jelentette a különbséget köztünk."
A kínai közönség imádta a torna minden egyes pillanatát, ami érthető, hiszen négy évet kellett várniuk egy újabb pontszerző versenyre. Trump pedig lelkesen nyilatkozott a kínai hangulatról.
picture

Judd Trump a trófeával a 2023-as Wuhan Open megnyerése után

Fotó: Getty Images

"Fantasztikus volt a közönség. Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és drukkolt a kedvencének. Ez volt az első verseny Wuhanban, de én még nem játszottam ennél nagyszerűbb közönség előtt Kínában."
Trump ezzel immár a hatodik tornagyőzelmét ünnepelte Kínában, a China Opent kétszer (2011-ben és 2016-ban), az International Championshipet ugyancsak két alkalommal (2012-ben és 2019-ben), a World Opent 2019-ben nyerte meg az ázsiai országban. Erre viccesen csak ennyit mondott:
"Talán Kínába kellene költöznöm".
A snookertornák sora máris folytatódik. Október 17-20. között a Northern Ireland Open selejtezőit játsszák, a mérkőzéseket az eurosport.hu oldalon, illetve az Eurosport appon lehet élőben megtekinteni. A verseny főtáblás szakasza október 22-én rajtol, és egészen 29-ig tart. Az Eurosport rengeteg élő közvetítéssel jelentkezik. Judd Trump az első mérkőzésén Jenson Kendrickkel csap össze.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés