Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump és Ding Junhui csap össze a World Open döntőjében

Buzás Gábor

Frissítve 23/03/2024 - 17:42 GMT+1

Judd Trump a nyolcadik döntőjére készül a szezonban, ebből hetet pontszerző versenyen ért el. Ellenfele Ding Junhui lesz, aki egy többször is már-már elvesztett mérkőzést tudott megnyerni az újból remek formát mutató Neil Robertson ellen. Trump a 28, Ding a 15. pontszerző trófeája megszerzéséért hajt. Csak éppen Ding bő négy éve nem nyert semmit.

Robertson mindent letakarított az asztalról, csodálatos breaket lökött a World Open elődöntőjében

Egészen parádés, amit ebben a szezonban művel Trump, hiszen már a hetedik pontszerző döntőjére készül Yushanban a World Openen. Ráadásul ott volt a meghívásos Bajnokok Bajnoka fináléjában is, amivel összesen ez már a nyolcadik döntője lesz. Ha pusztán a pontszerző szerepléseit nézzük, akkor azt látjuk, hogy többször jutott döntőbe, mint ahányszor (hatszor) nem, ami egészen fantasztikus mutató.
Trump a döntőbe jutással már 814.000 angol fontnál jár a szezonbeli pénzdíjakat illetően, ami azt jelenti, hogy Ronnie O'Sullivanhez hasonlóan ő is bőven átlépheti az egymillió fontos álomhatárt. Amit már egyszer megtett, elsőként a snookertörténelemben, öt szezonnal ezelőtt, amikor övé lett többek között a világbajnoki trófea és a Masters-győzelem is. Most pedig az történhet meg elsőként, hogy egy szezonban ketten is millió fölé jutnak.
Trump egyébként nagyon furcsa teljesítményt nyújt a héten. Lökött hat százas breaket, ami remek, meccsenként egy darab százas az átlaga. Csakhogy ezek mellett nem tudott egyetlen 70-es breaket sem összehozni. Sőt, volt olyan mérkőzése, ahol még csak félszázas breakje sem volt. Viszont a taktikai játéka ezúttal is kiválóan működik, ami az időnként összehozott breakekkel együtt elég volt a döntőbe jutáshoz.
Az is igaz, hogy címvédőként nem került szembe igazán komoly ellenfelekkel, a legnagyobb nevű legyőzendő játékos Kyren Wilson volt. Jackson Page az elődöntőben veszélyes ellenfélnek tűnt, de egy kicsit elfáradhatott a nagy menetelésben a fiatal walesi, akit Trump 6-2-re legyőzött.
A döntőben Ding Junhui lesz az ellenfele, aki egy (többször is) majdhogynem elvesztett mérkőzést tudott végül megfordítani - talán ő maga sem tudja, hogyan.
picture

Ding Junhui

Fotó: WorldSnooker

Ding és Robertson nem tudtak olyan színvonalat hozni, mint korábban a héten, pedig az elődöntő előtt mindketten jobb játékot nyújtottak, mint például Trump. Egymás ellen viszont talán túlságosan nagynak érezték a tétet, és viszonylag sokat hibáztak. Az első frame-et Ding nyerte egy 64-es breaknek köszönhetően, a többi három a szünetig viszont Robertsoné lett.
A pihenő után úgy nézett ki, tovább tudja növelni előnyét az ausztrál, de egy nehezebb lökésnél megzavarta egy néző, ami miatt egyrészt kihagyta a golyót, másrészt nagyon felhúzta magát. Ding nem sokkal később egyenlített, sőt, 4-3-ra vezetett is.
Robertsonnak tehát három frame-jébe került ez az idegeskedés, de még időben össze tudta szedni magát. 4-4-re egyenlített, pedig továbbra is fennált a zavaró tényező, aki valószínűleg egy renitens néző volt. A következő frame-et egy total clearence-szel hozta 2010 világbajnoka, és jó esélye volt a 6-4-es győzelemre is, de Ding ellopta a tizedik frame-et. Amivel kiharcolta a döntő frame-et.
Ahol egy 53-as breakkel Robertson került előnybe, de végül pozíción kívül került és biztonsági lökésre kényszerült. Nem sokkal később egy elrontott Ding-féle biztonsági után megint megindulhatott, de csak három pontot szerzett. A kínai sztár remek lehetőséget kapott a frame ellopására. Csakhogy 24-nél elakadt. De szerencséje volt, mert Robertson falhoz tapadó fehér golyót "örökölt", valamint egy nagyon nehéz pirosat, amit nem vállalt be.
Biztonsági csata után Ding tudott megindulni, de ezúttal is csak 20 pontig jutott. Az utolsó pirosra azonban Robertson nem tudott jó biztonságit lökni. Ding megoldotta, és utána a színeseket is, amivel ellopta a frame-et (56 pontos hátrányból), és megnyerte a mérkőzést.
A Trump - Ding döntő magyar idő szerint 7 órakor kezdődik az Eurosport 2-n, majd 12:30-kor az Eurosport 1-en kezdődik a második szakasz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés