Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Selby - Trump rangadó jön a World Grand Prix negyeddöntőjében

Buzás Gábor

Frissítve 18/01/2024 - 11:05 GMT+1

Mark Selby hatalmas csatában legyőzte a friss Masters-döntős Ali Cartert, Judd Trump pedig sima 4-0-val masírozott be a World Grand Prix negyeddöntőjébe. A látására panaszkodó Mark Williams is a nyolc közé jutott, ahol Cao Yupenggel találkozik. Márpedig a kínai játékos Shaun Murphyt ütötte ki 4-0-ra.

Az évszázad mázlija Judd Trumptól - videó

A fent említettek már továbbjutottak a A World Grand Prix második fordulójából, és csütörtök este negyeddöntőket fognak játszani. Csakhogy előbb még délután rendeznek nyolc második körös mérkőzést, és ezeknek a győztesei csak pénteken harcolnak meg az elődöntőbe jutásért. Kezdjük velük.
Ronnie O'Sullivan és Mark Allen nyújtotta a legjobb játékot az első fordulóban. Az északír három százas breaket lökve győzött 4-2-re Jack Lisowski ellen. Zhang Anda lesz az ellenfele, aki Dominic Dale ellen hozta az idén megszokott, megbízható játékát. Allennel a nyolcaddöntők egyik rangadóját vívják.
O'Sullivan is kínai ellenfelet kapott (ismét) Zhou Yuelong személyében. Pang Junxu ellen kedd este remekelt a világelső, nyoma sem volt annak, hogy kimerült vagy éppen sérült lenne a Masters-menetelés után. A döntő után volt egy erős szócsatája Carterrel, és nem hivatalosan, de az is kiderült, hogy kihagyja a German Masterst és a Welsh Opent, a többi versenyen viszont szeretne ott lenni. Azért a "bizakodó mód", mert a kínai World Openre jelen állás szerint kvalifikálnia kell Angliában. Soron következő ellenfelével ötször futottak össze, legutóbb másfél hónapja, a UK-n. Mindig O'Sullivan győzött, de Zhou decemberben nagyon megszorongatta, 6-5 lett a vége. A Rakéta csodásan játszott az első mérkőzésén a héten, ha ezt fenntartja, akkor simán kell győznie ezúttal is.
Szintén csütörtök délutáni párosítás Ding Junhui és Noppon Saengkham, illetve Tom Ford és Gary Wilson összecsapása. Érdekesség, hogy az első fordulóban mindössze két helyen borult a papírforma, és mindkét eredmény Cao Yupenghez vezet minket, aki ezzel egyelőre a "torna kínaia". Cao egy remek és fordulatos mérkőzésen 4-3-ra győzött Barry Hawkins ellen az első fordulóban. Aztán 4-0-ra kiütötte Shaun Murphyt, aki korábban szintén 4-0-val küldte haza John Higginst (ez volt a másik papírforma-borulás, mármint az egyéves rangsor szerint).
Ami azt jelenti, hogy Williamsnek várhatóan nem lesz könnyű dolga. A walesiek háromszoros világbajnoka Thepchaiya Un-Nooh ellen 4-3-ra, majd Hossein Vafaei ellen 4-1-re győzött. Williams ősszel arról beszélt, hogy valószínűleg előbb-utóbb meg fogja műttetni a szemét. Ezen a héten viszont kontaktlencse használatát vetítette előre, mert mint mondta, amint lehajol a lökésekhez, elmosódnak a golyók, különösen a távoliak. Érdekes, hogy ennek ellenére elégedett a játékával, amire minden oka megvan, hiszen a nyolc megnyert frame-jében két százas breaket lökött, valamint két 70 felettit és további két félszázast.
picture

Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Selby hasonlóan breakerősen játszott Carter ellen, egy százas és egy 70-es mellett további három félszázas breaket hozott össze. Ám így is csak 4-3-ra tudott győzni, mint ahogy az első mérkőzésén, Yuan Sijun ellen is, amikor még messze nem muzsikált ennyire jól. Trump különösebb tüzijáték nélkül győzött 4-0-ra Lyu Haotian ellen, azok után, hogy Jamie Jones ellen három frame-nyerő breaket is lökött az első meccsén.
A két szuperklasszis egymás elleni mérlege jócskán Trump felé billen. 9-6-ra vezet, és az utóbbi hét összecsapásuk közül hatot ő nyert. Legutóbb 6-3-ra a UK negyeddöntőjében. Igaz, a szezon elején, Sanghajban Selby győzött 6-1-re, ezzel megszakítva nyolc és fél éves (!) nyeretlenségi sorozatát Trump ellen. A Mastersen Selby tűnt kicsit jobbnak, de ez nem sokat számít csütörtök este. A negyeddöntőket már öt nyert frame-ig játsszák.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés