Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Utál snookert nézni a top16-os játékos, inkább a focit választja

Szabó Bence

Publikálva 30/04/2024 - 12:28 GMT+2

A snookernézés a profi játékosok közül sem mindenki kedvenc szabadidős tevékenysége, a világbajnokságon második fordulóig jutó Tom Ford például magától sosem néz meg egy teljes meccset tévében. Mások, mint Judd Trump, a játékosok kötelezően elegáns öltözékével nem tudnak azonosulni.

Így jutott negyeddöntőbe Ronnie O'Sullivan a világbajnokságon - videó

A profi sportolókról a többség feltételezi, hogy élnek-halnak a sportágukért.
Bár ez gyakran tényleg így van, egyáltalán nem ritka az olyan versenyző sem, aki inkább szakmaként tekint a saját választott sportjára. Ez nem jelent mindig nettó haszonelvűséget – mint mondjuk a korábbi focista, Benoit Assou-Ekotto esetében – de a lelkesedés sokszor hiányzik.
És még ha valaki szenvedélyes is a játék iránt, egyáltalán nem biztos, hogy nézni is szereti az adott sport eseményeit. Ebbe a kategóriába tartozik például Tom Ford, aki nemrég második fordulóig jutott a snooker-világbajnokságon, a világranglistán jelenleg a 14., saját bevallása szerint mégsem tudja rávenni magát, hogy mások meccsét nézze a tévében.
Ford erről a napokban a legendás Stephen Hendry YouTube-műsorában beszélt, ahol elárulta, tévében egyszerűen unalmasnak találja a sportágat.
„Utálom nézni a játékot. Ha legyőznek, megyek a pubba. Már gyerekként sem élveztem nézni a snookert. Még ha barátok játszottak is, legfeljebb az utolsó 10-15 percet néztem meg.”
Borzalmas ezt mondani, de unalmasnak találom a játékot.
Ford azt is elárulta, mit preferál a snooker helyett.
„Nem tudok ott ülni és megnézni egy teljes meccset, mert azon gondolkozom, hogy átkapcsolok focira. Csak hogy elszakadjak az egésztől.”
picture

Tom Ford

Fotó: Imago

A műsorban egyébként más játékosok is megszólaltak, és egyéb megosztó dolgok is elhangoztak. Judd Trump például arról beszélt, ő nagyon nem ért egyet a csokornyakkendők és az öltönyök kötelező viseletével az összes versenyen.
„Nem bánom ezeket ezen az egy tornán, a világbajnokság mindig is különleges volt. Viszont szeretném, ha ettől jobban elszakadnánk más eseményeken.”
A snooker esetében persze akár az elegáns öltözködés, akár a lassú ritmusú meccsek sokak számára épp hozzátartoznak a vonzerőhöz. Érdekes viszont látni, hogy még a profi mezőnyben, sőt, annak csúcsához közel sem feltétlenül lelkesedik mindenki ezekért.
Forrás: Snooker HQ
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés