Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

David Gilbert ráfeküdt a snookerre, és máris negyeddöntős

Buzás Gábor

Frissítve 27/04/2024 - 09:27 GMT+2

David Gilbert az első játékos, aki a negyeddöntőbe jutott a 2024-es snooker világbajnokságon. A 2019-es elődöntős 13-4-re győzött a második fordulóban Robert Milkins ellen, 6-4-es részeredmény után az utolsó hét frame mind az övé lett. Gilbert ezzel másodszor jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe. Judd Trump is a győzelem küszöbére került.

David Gilbert ráfeküdt a snookerre, és máris negyeddöntős

Fotó: WorldSnooker

Gilbert korábban arról beszélt, hogy az utóbbi hónapban rengeteget gyakorolt, többet, mint az előző két évben. Márpedig ez egyértelműen, jól láthatóan kifizetődik a világbajnokságon. Az utóbbi két szezonban összesen két pontszerző negyeddöntőt tudott felmutatni, és most a legfontosabb tornán is bejutott a legjobb nyolc közé. Ezt mondta utána:
"Magabiztos vagyok, és örülök, hogy még mindig képes vagyok jó játékra. Fantasztikus érzés, amikor a fehér golyó oda gurul, ahova szeretném. Nyertem szoros frame-eket is, ez is fontos. Keményen dolgoztam az utóbbi időszakban, és jól időzítettem a formámat. Amikor 2019-ben az elődöntőbe jutottam itt, akkor értettem meg, hogy mennyire fontos okosan menedzselni a szabadidődet, fontos sokat pihenni és jól táplálkozni. Most kondiba járok, és keddig bőven lesz még időm edzeni."
Úgy néz ki egyébként, hogy Luca Brecel után Gilbert ismét egy betegeskedő ellenfelet győzött le. Milkins ezt nyilatkozta:
"Reggel 6-kor elmentem a Tescóba fájdalomcsillapítért. Van egy fájdalmam, ami évente egyszer-kétszer jön elő, és általában elmúlik gyógyszerre, de most kitartott. Nem tudtam rendesen az asztalra hajolni, borzalmas érzés volt, hogy esélyem sincs jól játszani. De nem akarok kifogásokat keresni, mert Dave remekül játszott, és ha így folytatja, messzire juthat."
picture

Robert Milkins

Fotó: WorldSnooker

Szombaton két mérkőzés ér véget. Judd Trump győzelme gyakorlatilag biztosra vehető Tom Ford ellen, hiszen 2019 bajnoka 11-5-re vezet. És egyre jobb játékos mutat, ahogy halad előre a tornán. Ezt alátámasztotta többek között azzal is, hogy pénteken meglökte az első százas breakjét az idei világbajnokságon. 11 órakor érkeznek a befejező etapra. Trump (vagy esetleg Ford) ellenfelet is kap délután Jak Jones vagy Si Jiahui személyében.
Ezen a mérkőzésen a walesi játékos vezetett 6-2-re, majd 8-3-ra is. Si bátortalanul és pontatlanul játszott, és egészen hihetetlen módon az első tíz frame közül ötöt is az utolsó feketén bukott el. 8-3 után azonban visszaesett a walesi játéka, és Si sorra hozta a frame-eket. Felzárkózott 8-6-ra, de Jones ekkor megállította a saját lejtmenetét, és végül 9-7-es részeredménnyel mentek el aludni.
Szombaton 11 órakor folytatódik Shaun Murphy és Stephen Maguire csatája, ahol a skót vezet 5-3-ra. Ennek a teljesen megjósolhatatlan mérkőzésnek a győztese játszik majd Gilberttel a negyeddöntőben, ám innen csak vasárnap kapunk továbbjutót. Délután kezdődik John Higgins és Mark Allen szuperrangadója. Ők ebben a szezonban hatodszor futnak össze, 3-2-re vezet Allen, aki az idei formák alapján egyértelműen favoritnak tűnik. A világbajnokságon korábban kétszer találkoztak, mindkét mérkőzés a skót klasszisé lett. Az utóbbi két hosszú meccsüket viszont Allen nyerte. A Bontószög tippjei:
  • Buzás Gábor: John Higgins 6 - 13 Mark Allen
  • Szentimrei Kristóf: John Higgins 12 - 13 Mark Allen
Szombat este elkezdődik Stuart Bingham és Jack Lisowski összecsapása, mely szintén a forduló rangadójának mondható. A volt világ- és Masters-bajnok Bingham a selejtezőből került a főtáblára, de meglehetősen jól játszott az első fordulóban Gary Wilson ellen. Mint ahogy Lisowski is, aki Ding Junhuit búcsúztatta döntő frame-es csatában. Bingham rég rázta meg magát igazán, de ha jól megy neki, akkor a biztonsági játéka klasszissal jobb, mint Lisowskié. A Bontószög podcast tippjei alapján Gábor szerint ez elég lesz Bingham sikeréhez, Kristóf viszont jobban bízik Lisowski breakerős játékában.
  • Buzás Gábor: Stuart Bingham 13 - 10 Jack Lisowski
  • Szentimrei Kristóf: Stuart Bingham 9 - 13 Jack Lisowski
Velük párhuzamosan rajtol el Kyren Wilson és Joe O'Connor mérkőzése. Wilson némi meglepetést szerzett azzal, hogy egy csendesebb szezon után rendkívül simán, 10-1-re hozta az első mérkőzését Dominic Dale ellen. O'Connor pedig a gyenge formát mutató, a visszavonuláson lamentáló Mark Selbyt búcsúztatta élete első világbajnoki főtáblás mérkőzésén. Úgy néz ki, a négy évvel ezelőtti vb-döntős Wilson visszanyerte azt a képességét, hogy magabiztosan le tudja győzni az alacsonyabban rangsorolt játékosokat, a tippek ezen alapulnak:
  • Buzás Gábor: Kyren Wilson 13 - 10 Joe O'Connor
  • Szentimrei Kristóf: Kyren Wilson 13 - 6 Joe O'Connor
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés