Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Luca Brecelnek hatodjára sikerült mérkőzést nyerni a Crucible-ben

Buzás Gábor

Frissítve 17/04/2023 - 09:59 GMT+2

Vasárnap este két játékos álma vált valóra, hiszen Luca Brecel és Jak Jones egyaránt pályafutása első győzelmét szerezte meg a világbajnokság főtábláján. Brecelnek ez a hatodik próbálkozásra sikerült, Jonesnak elsőre.

Így szerezte meg első győzelmét a Crucible-ben Luca Brecel

Brecel 2012-ben, mindössze 17 évesen mutatkozott be a Crucible-ben. Kikapott. Azóta még négyszer játszhatott az Álmok Színházában, de győzni egyszer sem tudott. Kétszer vesztett döntő frame-es csatát, Marco Fu, illetve Gary Wilson ellen, előbbi mérkőzést 7-1-es vezetésről bukta el.
Ezúttal Ricky Walden volt a belga kiemelt ellenfele, egykori világbajnoki elődöntős. Neki anno 12 év profiskodás után adatott meg az első győzelem a főtáblán, és akkor, 2013-ban, el is ment az elődöntőig.
Brecelnek megint majdnem sikerült eladnia egy nagyobb előnyt. Illetve az előnyt el is bukta, de a mérkőzést végül le tudta zárni. 6-3-as első szakasz után 9-6-ra is vezetett, Walden mégis kiharcolta a döntő frame-et. Néhány nappal korábban, a selejtező utolsó fordulójában az angol 10-9-re győzte le Thepchaiya Un-Nooht, de most a vesztes oldalra került. Elrontott egy hosszú pirosat, és Brecel egy 84-es breakkel megszerezte a győzelmet. Mark Williams vagy Jimmy Robertson lesz a következő ellenfele.
"Borzalmasan éreztem magam 9-9-nél, előjöttek a Marco elleni vereség képei. Semmiképp sem akartam kikapni, túlságosan fájdalmas lett volna.
Muszáj volt megszereznem a győzelmet, mert különben lehet, hogy soha nem tudok meccset nyerni a Crucible-ben."
picture

Így szerezte meg első győzelmét a Crucible-ben Luca Brecel

Jak Jones volt a másik esti hős. A walesi játékos újoncként érkezett a Crucible-be, a selejtezőben Barry Hawkinst búcsúztatta. Jimmy White és Alan McManus sokat beszélt arról, hogy egyre jobb játékos válik belőle, és igazuk volt, tényleg jól játszott a walesi. Ő lett az első játékos az idei világbajnokságon, aki borította a papírformát, selejtezősként legyőzte kiemelt ellenfelét, Ali Cartert.
Pedig a Kapitány remek formát mutatott a vb előtt, az egyéves ranglista ötödik helyén áll. Csakhogy ebből a formából keveset láttunk Jones ellen, ami egyébként a walesit dicséri, mert nagyon higgadtan játszott, cseppett sem tűnt megilletődöttnek. 10-6-ra győzött. Neil Robertson lesz a következő ellenfele.
"Hihetetlen élmény volt életemben először ennyi néző előtt belépni az arénába. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de sokkal higgadtabb tudtam maradni, mint gondoltam. Ez életem legnagyobb sikere.
Holnap reggel visszautazom Walesbe, kicsit pihenni és gyakorolni. Remélem, meg tudom szorongatni Neilt."
picture

Jak Jones

Fotó: WorldSnooker

A hétfői napon véget ér Ding Junhui és Hossein Vafaei mérkőzése, ahol a kínai vezet 5-4-re. Mark Williams és Jimmy Robertson is befejezi, ott a selejtezős játékosnál van minimális előny. Délelőtt elkezdődik és este véget is ér Mark Allen és Fan Zhengyi csatája, illetve lejátsszák a John Higgins - David Grace, valamint a Robert Milkins - Joe Perry mérkőzések első szakaszát.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés