Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan útja tutinak tűnik az elődöntőbe

Buzás Gábor

Frissítve 23/04/2022 - 19:42 GMT+2

Ronnie O'Sullivan az első mérkőzésén David Gilbertet győzte le 10-5-re meggyőző snookerrel, és még jobb játékot nyújtott Mark Allen ellen a második fordulóban. A negyeddöntőben az idáig némi meglepetésre eljutó Stephen Maguire lesz az ellenfele, aki 13-9-re győzte le a szezon egyik legjobbját, Zhao Xintongot.

Ronnie O'Sullivan (WST)

Fotó: Other Agency

Ronnie O'Sullivan nagyon ritkán kap ki Stephen Maguire-től. 22 mérkőzésükből mindössze négyet nyert meg a skót, aki legutóbb 2012-ben, a China Open negyeddöntőjében győzött a közönségkedvenc ellen. Emellett van még két 2004-es és egy 2008-as győzelme, valamint 18 veresége. Köztük az utóbbi négy összecsapás, ami mind O'Sullivané lett. A világbajnokságon háromszor futottak össze, 2004-ben 10-6-ra, 2005-ben 10-9-re, 2018-ban 10-7-re győzött O'Sullivan.
O'Sullivan negyeddöntőbe jutása természetesen egy kicsit sem meglepő, hiszen a verseny egyik legnagyobb favoritjáról van szó. Pályafutása 20. világbajnoki negyeddöntőjét fogja játszani kedden és szerdán, amivel egy újabb rekordot tudhat magáénak. Meg még egyet azzal, hogy a 71. alkalommal győzött a Crucible-ben.
Maguire szereplése messze nem volt ennyire várható, hiszen egészen pocsék szezon végén érkezett a Crucible-be. Nem véletlen, hogy kvalifikációra kényszerült, hiszen Dinghez hasonlóan a 40. hely környékére csúszott vissza a világranglistán. A selejezőkön túljutott, aztán Shaun Murphy ellen játszott egy ki-ki meccset, amit 10-8-ra megnyert. Zhao Xintong ellen már semmiképp sem volt esélyes, ha az elmúlt 12 hónapot vesszük alapul, viszont a rutintöbblet miatt azért mégiscsak volt sansza. Nem beszélve arról, hogy a kínai mennyire kockázatos támadósnookert játszik. Ami ezúttal nem működött, és a skót 13-9-re győzött.
picture

Stephen Maguire (WST)

Fotó: Other Agency

Teljesen egyértelmű, hogy ha O'Sullivan hasonlóan jól játszik, mint az első két fordulóban, akkor Maguire-nek esélye sem lesz ellene. De akkor szinte senki másnak sem lenne. Kérdés, hogy fenn tudja-e tartani az eddig mutatott formáját, mint ahogy a skót formája is fontos tényező. Ezt Maguire is így látja:
"Háromszor játszottam Ronnie-val a Crucible-ben, és mindig ő győzött, de ezt nem tartom rossz mérlegnek, hiszen ő a világ egyik legjobbja. Ha jól tudok játszani, akkor megszorongathatom. Tudom, hogy mennyire jól tudok snookerezni, de azt is tudom, hogy milyen rosszul is tudok játszani. Kedden meglátjuk, melyik formám kerül elő."
Maguire tehát pályafutása során harmadszor, tíz év óta először jutna az elődöntőbe, ha győzne. O'Sullivan ezzel szemben a 13. világbajnoki elődöntős szerepléséért lép asztalhoz a skót ellen. És persze ezzel is rekordot állítana fel.
picture

O'Sullivan kiütéses győzelemmel negyeddöntős a vb-n

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés