A hatszoros pontszerző döntős Lisowski a világbajnokságon korábban nem szerepelt jól, öt szereplése alkalmával mindössze két mérkőzést nyert.
Az előzőhöz képest mindenképp gyengébb szezon után érkezett a Crucible-be, ahol a selejtezőből érkező, korábbi kétszeres világbajnoki döntős Matthew Stevens volt az első ellenfele. Szoros csatában, 10-8-ra legyőzte a walesit, majd következett a nagy falat, Neil Robertson. A torna egyik legnagyobb favoritja maximumot lökött Lisowski ellen, és 12-11-re vezetett, ám az angol csodásan összeszedte magát, és a maga javára tudta fordítani a mérkőzést.
A negyeddöntőben John Higgins volt Lisowski ellenfele, aki ellen rossz ómennek tűnt, hogy 2018-ban 13-1-re kikapott tőle a Crucible-ben. A skót vezetett az elejétől fogva, de Lisowski szépen tartotta vele a lépést, sőt, 12-11-nél már nála volt az előny. Higgins egy százassal egyenlített, és végül döntő frame-re került sor, amit a skót nyert egy 72-es breakkel. Lisowski így is kiválóan teljesített pályafutása első világbajnoki negyeddöntőjében, és 31 évesen végre elmondhatja magáról, hogy volt egy jó szereplése a Crucible-ben. A világbajnokságra visszagondolva azt mondta, hogy úgy érzi, egyre jobban meg tud birkózni a nagy feladatokkal, és alig várja, hogy ismét az Álmok Színházában játszhasson.
Snooker
A snooker Robin Hoodja szerint a sajtó hadjáratot folytat fiatal kollégája ellen
12/07/2022 08:44

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

"Nagyon közel kerültem az elődöntőhöz. Csupa nagyágyú volt körülöttem. Ronnie O'Sullivannel játszhattam volna, miközben a másik elődöntőben Judd Trump és Mark Williams csapott össze. A döntő frame-ben volt egy sanszom, de kihagyott a koncentrációm. Ebből is látszik, hogy ezek a sztárok mennyire jók az ilyen kiélezett helyzetekben. John két fantasztikus breakkel szerezte meg a győzelmet, pedig nagyon fáradt lehetett a meccs végére. Neillel is fantasztikus meccset játszottunk. Megleptem magamat azzal, hogy két ilyen csodás meccs részese voltam. 31 éves vagyok, és most kezdek eljutni egy bizonyos szintre. Apró léptekben haladok, de folyamatosan fejlődök."
Lisowski a világbajnoki negyeddöntővel és a UK-negyeddöntővel, valamint a Welsh Open elődöntőjével a 10. helyre került a világranglistán. Ezen a három versenyen kívül viszont nem volt jó szereplése, három tornán nem is kvalifikált a főtáblára. Ezzel együtt pozitív hangulatban tudta befejezni a szezont.

Jack Lisowski

Fotó: Getty Images

"Soha korábban nem sikerült jól lezárnom a szezonjaimat, sosem szerepeltem jól a vb-n. Most sikerült, és bár kikaptam Higginstől, ezúttal nyertem ellene 12 frame-et, ami sokkal jobb, mint amikor 13-1-re elvert. Most már tudom, hogy mire vagyok képes a legjobbak között is, rengeteg pozitívumot raktároztam el magamban a vb után. Ez a világbajnokság volt pályafutásom legjobb élménye, és máris nagyon várom az újabb vb-t, mert semmi más nem hasonlítható ehhez a versenyhez. Egész életemben csak néztem, és most megtapasztalhattam az élményt.
Elindultam a Championship League-ben, és kiestem egy nehéz csoportból. Ez a verseny arról szólt, hogy megint játsszak. Tavaly három hónapot kihagytam, és az nagyon sok volt. A European Masters selejtezőjében máris élesebb volt a játékom. Örülök, hogy ott leszek a versenyen Németországban. Sokáig be voltunk zárva Angliába, és most kicsit furcsa megint repülőre szállni, és külföldre utazni. Fürthben akkor játszottam először, amikor még a Paul Hunter Classicot rendezték ott. Igazán lelkes és kedves emberek járnak a meccsekre, és él is ott néhány barátom, szóval nagyon várom a versenyt."
Snooker
Judd Trump lesz a szezon legjobbja, de Ronnie O’Sullivan zárja az évet világelsőként?
11/07/2022 19:09
Snooker
Jack Lisowski fényes jövője Peter Ebdonnal
10/05/2022 08:27