Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett

Buzás Gábor

Frissítve 22/11/2022 - 22:05 GMT+1

Mark Allen körül megfordult a világ: bő egy éve még azt fontolgatta, hogy befejezi a snookert, azóta viszont nyert három pontszerző versenyt, köztük az egyik legnagyobbat, az Egyesült Királyság Bajnokságát. Az északír sztár maga mögött hagyta magánéleti és pénzügyi problémáit, a világranglista ötödik helyére ugrott fel, és ő a szezon messze legerősebb játékosa.

Mark Allen varázslatos hármas vonata a döntőben

Allen a British Open döntőjét még elvesztette Ryan Day ellen, de a következő két verseny az övé lett. Előbb a Northern Ireland Open, aztán a UK Championship trófeáját is megszerezte. Utóbbi természetesen a Masters megnyerése mellett pályafutása legnagyobb sikere.

Nagyon messziről indult az északír. Alig több mint egy éve csődöt jelentett, és a magánéletét is megmérgezte a válása Kyla McGuigannel, valamint gyermekelhelyezési pere korábbi párjával, a tizenkétszeres világbajnoknő Reanne Evansszel. Akkoriban úgy érezte (mindamellett, hogy elismeri, jórészt magának köszönheti a sok bajt), nincs tovább, inkább abbahagyja a snookert, ha nem juthat hozzá a megnyert pénzdíjakhoz. A UK-sikerért járó 250.000 font sem lesz az övé teljes egészében, de anyagilag már stabil az élete. Allen nyáron mintegy harminc kilót fogyott, és együtt dolgozik Paul Gaffney sportpszichológussal.
"Egy évvel ezelőtt visszaléptem a Bajnokok Bajnoka-tornától, és az sem volt biztos, hogy ott lehetek a UK-n. Őrület, hogy azóta minden megváltozott, és hogy mennyire boldog vagyok. Még mindig nem tökéletes minden, de nagyon jó úton járok. Pozitív vagyok, és lépésről lépésre oldom meg a problémáimat.
Sokat segített a fogyás, és az is, hogy együtt dolgozom Paullal. De még ez sem lett volna elég a boldogsághoz. Tavaly sokszor fogalmam sem volt, hogy mi lesz velem a következő napon. Rendszeresen jöttek a fizetési felszólítások, és üzenetek arról, hogy kinek mennyivel tartozom. Ez így ment hónapokig. És ezek a dolgok rendszeresen megzavarták a gyakorlást, nagyon örülök, hogy ennek már vége.
picture

Mark Allen

Fotó: WorldSnooker

Nem vagyok az a feladós típus, de aggasztott, hogy valaki elveszi mindenemet, és ezzel odalesz a megélhetésem. Nem láttam értelmét annak, hogy rengeteget gyakoroljak, egy csomó időt vegyek el a családomtól csak azért, hogy valaki másnak adjam a pénzem. Erről szó sem lehetett. Kiszállni viszont nem akartam, de szerencsére egy barátom, aki könyvelő, átsegített minden egyes lépésen. Ha ő nem lenne, én most biztosan nem tartanék itt.
A részletekről nem beszélnék, de a lényeg, hogy még mindig tart az ügyünk Reanne-nel. Örülnék, ha véget érne a dolog, és tovább tudnánk lépni, mert nem jól van ez így. Van egy közös gyerekünk, de a tornákon, amikor találkozunk, nem is köszönünk egymásnak. Sajnos nem láthatom Laurent, pedig rengeteget gondolok rá.
A csődhelyzet viszont megoldódott, és a válás is véget ért Kylával. A csőd miatt nem kaphatom meg a teljes pénznyereményemet, de ez az én hibám. Más módon jutok garantált jövedelemhez, ami segít abban, hogy megoldjam a problémáimat."
Az Egyesült Királyság Bajnokságának megnyerése után a Triple Crown három címe közül kettő már megvan Allennek, hiszen 2018-ban megnyerte a Masterst. A következő nagy cél a világbajnoki trófea megszerzése.
Sosem titkoltam, hogy nagyon szeretném megnyerni a világbajnokságot.
A fogyás és a mentális felkészülés biztosan segíteni fog nekem ebben. Viszont évente csak egy lehetőség van, ami nagyon nehézzé teszi a dolgot. Az a legjobb most, hogy még mindig úgy érzem, tudok hova fejlődni."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés