Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ding Junhui stílusosan vágott vissza a UK-döntőért

Buzás Gábor

Publikálva 28/03/2023 - 12:14 GMT+2

Mark Allen hatalmas fordítást hajtott végre Ding Junhui ellen az Egyesült Királyság Bajnokságának döntőjében, még novemberben. Az északír játékos akkor 1-6-os hátrányból állt fel és győzött. Hétfőn, a Tour Championship negyeddöntőjében megint elhúzott a kínai sztár, de ezúttal nem hagyta, hogy Allen felzárkózzon.

Menekülés a győzelembe - Elképesztő lökés Ding Junhuitól Ronnie O'Sullivan ellen

Az Allen - Ding rangadó volt a Tour Championship nyitómérkőzése, ami egyben negyeddöntőnek is számít, hiszen mindössze nyolc játékos, az egyéves ranglista - magyarán az idei szezon - első nyolc helyezettje kvalifikált a versenyre. Ding éppen becsusszant a nyolcadik helyen, az említett döntője mellett nem volt más értékelhető eredménye pontszerző versenyeken.
Más kérdés, hogy március elején megnyerte a hatpirosas világbajnokságot, ami minden bizonnyal sokat dobott az önbizalmán, még akkor is, ha ranglistapontokat nem hozott neki. A UK-döntő viszont remekül fizetett, jobban, mint a legtöbb versenyen az első hely. Ding így is éppen csak a nyolc között maradt márciusra; ha az előző versenyen Gary Wilson eggyel több frame-et nyert volna, akkor hétfőn ő játszott volna Allennel, nem Ding.
A kínai egyébként a világbajnoki kiemelt státusz irányába is tett egy nagy lépést. Amennyiben Ryan Day csütörtökön kikap Mark Selbytől, Dingnek már nem kell aggódnia, biztosan ott lesz a Crucible-ben, kiemeltként. A Tour Championshipen pedig az elődöntőbe jutott Allen legyőzésével, és Ali Carter vagy Kyren Wilson, a keddi összecsapás győztese lesz az ellenfele. Jó soká, majd csak pénteken.
Ha Ding a továbbiakban is hasonlóan jól tud játszani, akkor a döntőbe jutásra, sőt, a tornagyőzelemre is jó sansza lesz. Allen ellen összesen tíz 50 feletti breaket lökött, ebből négy volt 90 feletti. Az utolsó frame-ben is nagy breaket lökött (95), magabiztosan lezárta a csatát. Ami tehát elmaradt a UK-n, az most összejött Dingnek.
Ezt mondta a győzelme után:
"Egész nap jól játszottam, erősen koncentráltam és ki tudtam használni az esélyeimet. A hatpirosas világbajnokság sok önbizalmat adott. Örülök, hogy meg tudtam nyerni ezt a meccset. Mark fáradt lehetett, mert sok versenyt nyert a szezonban. Ha az esti etapban úgy játszott volna, mint a UK-döntőjének második felében, akkor nagy bajban lettem volna. Voltak sanszai, és máshogy alakulhatott volna a meccs, ha ki tudja használni ezeket.
Nem foglalkozom a Crucible-lel. Csak az a célom, hogy minél több meccset nyerjek, és visszakerüljek a top 16 közé, de nem számít, hogy ez lassan vagy gyorsan történik meg."
Allen életében először akár a világelsőséget is megszerezhette volna, ha megnyeri ezt a versenyt. Csakhogy valóban nem játszott olyan jól, mint a UK-döntőben, bár az nem is volt mindennapos teljesítmény. Amiatt mindenképp csalódott lehet, hogy mindössze egyetlen szoros frame-et tudott megnyerni, az összes többi Dingé lett.
Az északír ezt mondta:
"Csalódott vagyok, nem tudtam igazán jól játszani. Nem ment jól a snooker, vannak ilyen napok is. Ding minden elismerést megérdemel, mert jobban lökte a golyókat, mint én, és összeszedettebb is volt. Nem esem pánikba, mert nagyszerű szezont futottam, minden okom megvan arra, hogy pozitív legyek. A következő feladatom, hogy felkészüljek Sheffieldre. Kíváncsi vagyok, hogy ott milyen formát tudok futni egy ilyen erős szezon után."
Forrás: WST
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés