Ráadásul Zhao az első kiemelt, hiszen az Egyesült Királyság Bajnoksága és a German Masters megnyerésével ő szerezte a legtöbb ranglistapontot a szezonban.
Nagyon nagy dolog, amit ő elért azzal, hogy életében először bejutott egy döntőbe, amit meg is nyert, és ami egy Triple Crown-torna volt. És tán még nagyobb szó, hogy nem tűnt el a szezon hátralevő részében, nyert még egy verseny, ráadásul a döntőben 9-0-ra győzte le Yan Bingtaót. Más kérdés, hogy a többi versenyein alig nyert meccset, rendre kiesett az első vagy a második fordulóban.
Zhao nyitja a tornát, mégpedig a nyolcadik, azaz utolsó helyen kvalifikált John Higgins ellen. A UK-n a kínai győzött kettejük mérkőzésén, mégpedig 6-5-re. Az volt az a pont, amikor el kellett kezdeni komolyan számolni Zhaóval. A skót aztán visszavágott a Mastersen egy 6-2-vel.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
05/12/2022 - 19:44
Nehéz itt jósolgatni (persze ez igaz a többi meccsre is), Zhao finoman szólva hullámzó, vagy ha úgy tetszik, szélsőséges formát mutat, Higgins pedig csodás kezdés után sokkal gyengébb formában játszik a szezon második felében. Talán fontos tényező lehet, hogy hosszú meccs lesz, tíz nyert frame-ig tart. Zhao nagyon kevés meccset játszott életében, ami ennyire hosszú volt. Higgins sokkal többet, nála viszont komolyan felmerülhet, hogy bírja-e szuflával, vagy még inkább koncentrációval.
Kedden Neil Robertson és Mark Allen csap össze, szerdán Ronnie O'Sullivan és Mark Williams, csütörtökön pedig Judd Trump és Luca Brecel. A bajnok 150.000 fonttal lesz gazdagabb. A címvédő Robertson, aki O'Sullivant győzte le a tavalyi döntőben. Az első kiírás alkalmával, 2019-ben is ők játszották a döntőt, akkor viszont az angol győzött. 2020 volt a kakukktojás, akkor Stephen Maguire győzte le a döntőben Mark Allent.
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
05/12/2022 - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
05/12/2022 - 08:50