Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan a 14. döntőjét játssza a Mastersen

Buzás Gábor

Frissítve 14/01/2024 - 10:42 GMT+1

A 14 döntő elérése már önmagában egészen hihetetlen szám és teljesítmény, hát még ha hozzátesszük, hogy Ronnie O'Sullivan 29. alkalommal vesz részt a legrangosabb meghívásos tornán, tehát közel 50%-os a döntőbe jutási mutatója. Ami egészen fantasztikus. És persze azzal tenné fel az i-re a pontot, ha győzne vasárnap, és megszerezné a Masters trófeáját nyolcadik alkalommal is.

50 év alatt három maximum volt a Mastersen, most itt a második az idein!

Ráadásul közvetlenül a nyolcadik Egyesült Királyság Bajnoksága trófeája után lehetne meg itt is a rekordot jelentő nyolcadik cím.
A világelső Shaun Murphyt győzte le az elődöntőben. 3-2-ig szoros volt a mérkőzés, de a Rakéta beindult a végén, és három nagy breakkel lezárta a találkozót.
Némileg rontja az összképet, hogy a mérkőzés után arról beszélt az Eurosport stúdiójában, hogy igyekszik minél kevesebb időt eltölteni a helyszínen, annyira rosszul érzi magát az Ally Pallytől. Másrészt meg azt fejtegette, hogy egy dolog okoz neki örömet: hogy pocsék játékkal is nyerni tudja a mérkőzéseit. Többször megemlítette, hogy mennyire nem megy neki a játék, ami persze hatalmas túlzás. Lehet, hogy előjött megint a negatívabb attitűdje, vagy csak a szokásos maximalizmusa uralkodott el rajta. De az is lehetséges, hogy a nyomást akarja levenni a saját válláról, amikor lekicsinyli a saját teljesítményét. Mindenesetre kicsit visszás azt hallgatni a világ legjobb játékosától, aki tulajdonképpen simán jutott a döntőbe (6-3, 6-3, 6-2), hogy borzalmasan játszik, és hogy lehúzza az ellenfeleit a saját szintjére.
Ali Carter lesz O'Sullivan ellenfele a fináléban, aki egészen remek játékkal, 6-3-ra győzött Mark Allen ellen. Többek között annak köszönhetően, hogy sorozatban három százas breaket lökött a meccsen. Carter másodszor jutott be a Masters döntőjébe, 2020-ban is ott volt, akkor Stuart Binghamtől kikapott 10-8-ra. Nem ő lesz az esélyes a fináléban, hiszen a Rakéta elleni 19 mérkőzésükből mindössze egyet tudott megnyerni. Igaz, az egy világbajnoki csata volt. Ugyanakkor eddigi mindkét döntőjük O'Sullivané lett - mindkettő a világbajnokságon. A statisztika alapján majdhogynem esélytelen a Kapitány.
picture

Ali Carter

Fotó: WorldSnooker

Viszont ezen a héten ő az, aki a legjobb, legkiegyensúlyozottabb játékot nyújtotta. Mint az elődöntő után megtudtuk, az a mantrája, hogy ő lesz a 2024-es Masters bajnoka. Mark Williams, Judd Trump és Mark Allen legyőzésével jutott el a fináléig, ennél sokkal nehezebb útja nemigen lehetett volna. Carter egy ideje Chris Henryvel dolgozik együtt, aki nagyon sokat segített neki abban, hogy könnyebben, gyorsabban feldolgozza a saját hibáit, mint korábban. És hogy ne idegeskedjen annyit. És hogy pozitívan játsszon, ne szöszmötöljön, ne gondolkodja túl a helyzeteket. Persze nagy kérdés, hogy megannyi pozitivitás mire lesz elég a világ legjobbja ellen. És persze az is kérdés, hogy az egész heti csúcsra járatás után a döntőben tud-e még hasonlóan jól játszani Carter, mint korábban. Csak akkor lehet esélye a győzelemre, ha tud.
  • A döntő első szakaszát itt követhetitek élőben, reklámok nélkül:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés