Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Snookerünnep! Higgins és Williams rangadójába egész London beleremegett

Buzás Gábor

Publikálva 14/01/2022 - 09:49 GMT+1

Parádés csatát tett az asztalra Mark Williams és John Higgins. A nézők extázisban ünnepelték őket.

John Higgins vs Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Már a mérkőzés előtt álló ovációban részesültek a játékosok, a londoni nézők gyakorlatilag megelőlegezték nekik a bizalmat, amit persze bőven megérdemelt ez a két veterán szupersztár.


A soha nem tapasztalt, percekig tartó ováció láthatóan meglepte mindkét játékost, és a mérkőzés után mindketten elmondták, hogy egészen elképesztő volt, soha ehhez fogható hangulatban nem volt részük.
picture

Rockkoncertet idéző hangulat fogadta Higginst és Williamset az Ally Pallyben

Ezután már "csak" a meccs kellett hogy jó legyen. Szépen bekezdtek, az első három frame egy-egy százast hozott. Higgins 2-0-ra vezetett, aztán elkezdett hibázgatni, és a következő három frame Williamsé lett. Innentől fogva a lehető legszorosabb volt a mérkőzés, ami természetesen döntő frame-be torkollt. Nüanszok döntöttek, konkrétan a döntő frame-ben egy érthetetlen lökés, amikor Higgins teljesen lehetetlen helyzetből vagy be akart lökni egy pirosat, vagy nagyon rossz biztonságit választott. Mindenesetre állást hagyott az ellenfelének, aki egy 91-es breakkel lezárta a mérkőzést. Ami egészen elképesztő: Higgins úgy kapott ki, hogy 94%-os volt a golyóbelökése...
picture

John Higgins

Fotó: Eurosport

Valószínűleg ez volt minden idők legjobb negyeddöntője a Mastersen, mert mind a ketten hozták, sőt, jócskán meg is haladták a várakozásokat. Voltak nagy breakek, voltak szoros frame-ek, biztonsági csaták, snookeradások, menekülések, bravúrok, minden, ami kell. Lehet, hogy ha hét nyert frame-ig játszanak, akkor Higgins győz, tényleg nagyon kevésen múlt, hogy ki jut tovább. Nagy közhely, hogy sajnos az egyiküknek ki kellett esnie, de az is igaz, hogy egyetlen hibája volt a mérkőzésnek: hogy nem ez volt a döntő. Mert akkor tovább nézhettük volna...
picture

John Higgins

Fotó: Eurosport

"30 éve vagyok profi, de még soha nem volt részem ilyen fogadtatásban. Tapasztaltam már kitűnő hangulatot, de ez a mai egészen elképesztő volt. Úgy éreztem, tíz percig tapsoltak a rajongók, mielőtt elkezdődött volna a meccs. És aztán ugyanezt kaptuk a döntő frame előtt is.
Soha nem fogom elfelejteni ezt a hangulatot. Köszönöm a nézőknek ezt az atmoszférát, ilyesmire nem számítottam. Hihetetlen volt. Ha megtehetném, hogy minden egyes nézőnek megrázom a kezét, megtenném.
Csakis tiszteletet érzek John iránt. Mi már évek óta nem vagyunk vetélytársak. Fiatal korunkban mindenképp le akartam őt győzni, de most már nem ez a legfontosabb. Az a lényeg, hogy mindig egészen különleges élmény vele játszani" - mondta Williams
picture

Mark Williams

Fotó: Eurosport

Higgins pedig ezt nyilatkozta:
"Snookeres pályafutásom egyik legcsodásabb élménye volt, olyan fantasztikus hangulatban játszottunk. Nem is zavar, hogy kikaptam, mert mindent megtettem, amire képes vagyok, de ez ma nem volt elég. Örülök, hogy a nézők egy remek meccset láthattak. Nagyon élveztem a meccset, és boldog vagyok, hogy ismét az Ally Pallyben játszhattam."
A felső ágon ezzel kialakult a Robertson - Williams elődöntős párosítás, az alsó ágon pedig pénteken játsszák a negyeddöntőket. 14 órakor kezd Judd Trump és Kyren Wilson, 20 órakor pedig a két jóbarát, Mark Selby és Barry Hawkins. A papírforma a két Triple Crown-bajnok elődöntőjét jósolja, de várhatóan egyiküknek sem lesz könnyű dolga pénteken.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés