O'Sullivan egyértelmű favorit volt Jack Lisowski ellen, több okból.

Az egyik, hogy sokkal jobb eredményei vannak minden szinten, mint a fiatalabb angolnak. A másik, hogy az idei szezonban is sokkal jobban megy neki a snooker, hiszen nyert egy versenyt, plusz játszott két elődöntőt és két negyeddöntőt, ennélfogva ő a szezon egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa, aminek következtében az egyéves ranglista harmadik helyén találjuk. Lisowski ezzel szemben ebben a rangsorban csak a 27. helyen áll, és idén csak egy negyeddöntőt tud felmutatni, ami szerény teljesítmény egy top 16-os játékostól, különösen a tavalyi három fináléjához képest. A harmadik ok az volt, hogy Lisowski eddig még nem nyert meccset a Mastersen. A negyedik érv O'Sullivan győzelme mellett Lisowski eddigi sikertelensége a hatszoros világbajnok ellen: három korábbi meccsükön mindössze négy frame-et kapart össze.
És ezúttal sem volt sikeresebb, mint a korábbi meccseiken. Eleinte akadozott O'Sullivan gépezete, viszonylag sok sanszot adott az ellenfelének. Lisowski lökött is egy százas breaket a második frame-ben, de ennél többre nem futotta tőle. A szünet után O'Sullivan már szárnyalt, ő is lökött két százast, és sima 6-1-gyel jutott a negyeddöntőbe.
The Masters
Ronnie O'Sullivan szerint Neil Robertson is a legnagyobbak közé tartozik
18/01/2022 18:52

O'Sullivan könnyedén túljutott Lisowskin a Masters nyitókörében

Nagyon érdekes, hogy a mérkőzés előtt azzal volt tele a szaksajtó, és az Eurosport felvezető műsora is arról szólt, hogy nahát, milyen érdekes, és hogy mennyire mutatja Ronnie győzni akarását, hogy látták őt gyakorolni. Aminek nyilvánvalóan tényleg van hírértéke, hiszen ő nem igazán szokott gyakorolni, és ezt el is szokta mondani. És azért ez nagyon komoly kritika a mezőny többi részére nézve, hogy itt van egy 46 éves pacák, aki minimális gyakorlással is abszolút tartja a lépést a többiekkel. Most pedig már komolyan is veszi a snookert, ami egyértelműen azt jelenti, hogy jaj a többieknek. Az eddig látottak alapján azt hiszem, John Higgins lehet az egyetlen, aki őt ebben a formájában megállíthatja. Persze Judd Trumpot és Mark Selbyt még nem láttuk játszani (Selby kedd este, Trump szerda délután áll asztalhoz), de amit ők eddig mutattak a szezonban, az alapján könnyen lehet, hogy nem rúgnak itt labdába.
Mindenesetre O'Sullivan sorsolása nehéz, hiszen Neil Robertson következik, utána pedig Higgins vagy Williams. Csakhogy nagyon úgy néz ki, hogy a World Grand Prix megnyerése óriási extra lendületet, önbizalmat és győzni akarást adott O'Sullivannek.
The Masters
Robertson csodás játékkal búcsúztatta O'Sullivant
13/01/2022 18:15
The Masters
A szuperrangadók napja jő
13/01/2022 09:11