Végre láttunk egy döntő frame-es csatát az idei Mastersen, ehhez az első forduló hetedik mérkőzéséig kellett várnunk.


A torna két bajnoka, a 2018-as győztes Mark Allen, és a 2019-es győző, Judd Trump csapott össze szerda délután. Érdekesen alakult a mérkőzés, mert Trump golyóbelökése (különösen a hosszú golyók esetében) nem működött hibátlanul, mégis ő lökte a nagy breakeket. Az első három frame-jét két százassal és egy 88-assal hozta. Mégis Allen vezetett 4-3-ra, és jó esélye volt arra, hogy 5-3-at csináljon belőle.
The Masters
Trump remek játékkal győzött, Selby pocsék játékkal kikapott
15/01/2022 08:13
Az északír ugyanis a nyolcadik frame-ben már túljutott a frame-ballon. Trumpnak azonban csak egy hibára volt szüksége, amit ki is csikart az ellenfeléből, és végül megnyerte a frame-et. A következőben lökött egy 135-öst, de Allen még ki tudott egyenlíteni. Sőt, a döntő frame-ben is voltak sanszai, ám nem tudott elegendő pontot összegyűjteni. Trump egy 62-es breakkel vetett véget a mérkőzésnek, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

Judd Trump

Fotó: Other Agency

"A döntő frame-ben kaptam egy esélyt, és higgadt tudtam maradni. Egy jó breaket löktem, ezért büszke vagyok magamra. Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek a Mastersen, tavaly vacak volt, hogy ki kellett hagynom. Meg akartam mutatni a közönségnek, hogy mennyire fontos nekem, hogy itt lehetek, és azt hiszem, ez tetszett nekik.
A Masters más kávéház, mint a UK, bár nem akarok tiszteletlen lenni azzal a versennyel szemben. Az eddigi meccseket a tévében néztem, de még így is magával ragadott a hangulat, és izgatottan vártam, hogy végre asztalhoz léphessek. Mindenképp tovább akartam jutni, mert az összes topjátékos ott van már a negyeddöntőben" - mondta Trump.

Trump megnyerte a döntőt Allen ellen a Masters-trillerben

A nyolcadik frame rendkívül fontos volt, és talán nem csak a mérkőzés kimenetele szempontjából, hanem esetleg a továbbiak miatt is. Azt követően ugyanis mintha kicserélték volna Trumpot. Óriási ökölrázással ünnepelte a frame megnyerését, ami igencsak szokatlan tőle:
"Általában nagyon higgadt vagyok, és magamban tartom az érzelmeimet. Nagyon rossz lenne, ha a meccs vége előtt ünnepelnék, és aztán mégis kikapnék. Annyira izgatott voltam, hogy rosszabb lett volna, ha nem engedem ki magamból a feszültséget."
The Masters
Judd Trump utálja a Mastersen kötelező nyakkendőt
12/01/2022 11:11
The Masters
Snooker Masters – eredmények, időpontok, párosítások
09/01/2022 18:49