Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jack Lisowski több versenyen szeretne "shot clock"-ot, hogy ne lehessen annyit taktikázni

Buzás Gábor

Publikálva 27/01/2023 - 07:59 GMT+1

Jack Lisowski örülne, ha több versenyen lenne limitált az egyes lökésekre szánt idő, azaz ha a Shoot Outon kívül máshol is lenne úgynevezett "shot clock", ami szabályozza, hogy mennyi idő alatt kell végrehajtani egy lökést. A világranglista 12. helyezettje szerint néhány ellenfele túlságosan lassan játszik, hogy kizökkentse őt.

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

Jack Lisowski remek eredményeket tud felmutatni az utóbbi három kiemelt versenyről, hiszen negyeddöntőt játszott a 2022-es világbajnokságon, majd elődöntőbe jutott az idei szezon mindkét Triple Crown-versenyén, az Egyesült Királyság Bajnokságán és a Mastersen is.
Jó formában van, és egyre közelebb kerül az áhított első profi tornagyőzelemhez, de úgy érzi, egyes ellenfelei azzal akarják kizökkenteni őt, hogy lassan játszanak ellene.
Lisowski is szerepel ezen a héten a Shoot Outon, ami az egyetlen olyan verseny, ahol megszabott időkeretben kell végrehajtani a lökéseket. És a hatszoros pontszerző döntős látja ennek az előnyeit.
"Vannak játékosok, akik egyre lassabban snookereznek. Ezért is jó egy olyan tornán játszani, ahol ez nem történhet meg. Szerintem jó lenne bevezetni a "shot clock"-ot máshol is, mert egyre lassabbá kezd válni a snooker."
Lisowski a múlt héten Mark Allentől kapott ki a World Grand Prix negyeddöntőjében. Az északír valóban megfontoltabban játszott, mint ahogy többnyire szokott. Allen később megnyerte a versenyt. Lisowski legyőzése után ezt nyilatkozta:
"Működött a tervem. Nem volt látványos snooker, de időnként kimondottan jól is játszottam."
'What a finish!' - Lisowski produces dramatic finish to beat Allen at Shoot Out
Lisowskit megkérdezték, hogy konkrétan erre a meccsre gondolt-e:
"Nem mondok semmit, de az egyértelmű, hogy bizonyos játékosok elkezdtek lassan snookerezni. Sokan írnak nekem a közösségi médiában, és panaszkodnak, hogy nem élvezetes így nézni a snookert. Nincs szükség huszonegynéhány másodpercnél többre ahhoz, hogy eldöntsd, mit kell tenni egy adott helyzetben. Ha ennél többet gondolkodsz, akkor valójában ugyanazt a helyzetet nézed meg újra és újra. Jó lenne, ha más versenyeken is bevezetnék a "shot clock"-ot, és akkor nem lehetne a lassú játékkal taktikázni a gyorsabb snookeresek ellen."
Lisowski egy gyors, támadó szellemű játékos, aki valóban célpontja lehet olyan snookereseknek, akik lassú játékkal akarják kizökkenteni a náluk jóval gyorsabbakat a ritmusukból. Ráadásul mostanában kifejezetten jó formában van, ezért egyre többen vadásznak rá.
"Egyre jobban megy a snooker, ezért egyeseknek ki kellett találniuk valamit ellenem. Számomra nagyon fontos, hogy legyen ritmusa a játékomnak, ezért hatékony taktika lehet ellenem a játék lassítása. Egyre jobban meg tudok birkózni az ilyesmivel, ebben a szezonban sokszor bizonyítottam, hogy nem jövök zavarba lassúság esetén sem. Senki sem tudott lemosni az asztal mellől ezzel a taktikával. Örülök annak, hogy folyamatosan fejlődik a játékom. Haladok előre, és élvezem a mérkőzéseim túlnyomó többségét. Azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok a mostani állapotommal."
Lisowski egyébként éppen Allent győzte le szerdán, a Shoot Out első fordulójában, egy utolsó másodperces thrillerben. A következő mérkőzését pénteken játssza a 32 jutásért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés