Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A leggyorsabb verseny

Buzás Gábor

Publikálva 20/01/2022 - 10:29 GMT+1

Kezdődik a Shoot Out, a címvédő Ryan Day, aki szeretne történelmet írni azzal, hogy ismét megnyeri a versenyt, az eddigi 11 címet ugyanis 11 különböző játékos szerezte meg.

Ryan Day (WST)

Fotó: Other Agency

A 2021-es Shoot Out győztese, Ryan Day számára abszolút kiemelkedő volt ez a siker, ugyanis sem előtte jó ideig, sem azóta nem volt része hasonlóan jó szereplésben. Az egykori világranglista hatodik helyezett 2018/2019-ben még jó szezon futott, hiszen a Gibraltar Open fináléja mellett öt további negyeddöntőt tudott felmutatni, azt követően viszont a Shoot Outon kívül még csak a negyedik fordulóig, tehát a legjobb 16-ig sem jutott el egyszer sem. Két és fél szezonon keresztül. Nem csoda, hogy a ranglistán visszacsúszott a 28. helyre, és csak a tavalyi trófeáért járó 50.000 pont tartja a legjobb 50 között. A gyenge szerepléséről beszélt a 41 éves walesi játékos.

"Nem tudom, mi lehet az oka. Lehet, hogy nem küzdöttem eléggé bizonyos meccseken, lehet, hogy nem gyakoroltam eleget. De az is lehet, hogy öregszem, bár az igaz, hogy vannak nálam idősebb játékosok, akik még mindig nyernek versenyeket."
Day-nek az utóbbi hónapokban gondjai voltak a látásával. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a bal szeme gyengébb, mint a jobb. Amikor távoli golyót vesz célba, a golyó elkezd remegni, és neki egy kicsit várnia kell, hogy stabil legyen a kép. Day azonban azt állítja, hogy ennek nincs különösebb hatása a formájára, és mindennek ellenére optimistán várja a szezon második felét. Már csak azért is, mert kvalifikált a German Mastersre és a European Mastersre is.
"Nagyon várom már a berlini versenyt. Két éve ez lesz az első alkalom, hogy az Egyesült Királyságon kívül rendeznek tornát, és ez a két év nagyon hosszú volt. Remélem, hamarosan ismét rendszeresen járhatunk majd külföldi versenyekre."
Day háromszoros pontszerző tornagyőztes. Négy elbukott finálé után 2017-ben, a Riga Mastersen szerezte meg első trófeáját, majd 2018-ban Gibraltáron is győzött. A tavalyi Shoot Out tehát élete első "hazai" tornagyőzelme volt. A döntőben Mark Selbyt győzte le, 24 pontos hátrányból, egy 67-es breakkel. A csütörtökön kezdődő idei versenyen honfitársa, Jak Jones lesz az első ellenfele.
"Óriási élmény lesz címvédőként megérkezni az arénába. Mindig várom a Shoot Outot, élvezem ezt a tornát. Erre nem lehet felkészülni, az ember csak reméli, hogy kap egy esélyt, és igyekszik megoldani a nehéz golyókat is. A gyors snooker kedvez nekem, én olyan játékos vagyok, aki hamar látja, hogy mi lesz a következő lökés.
A Shoot Outot eddig 11-szer rendezték meg, ebből az utóbbi öt alkalommal már pontszerző versenyként. A 11 kiírást 11 különböző játékos nyerte meg, sőt, aki győzött, az utána már nem tudott eljutni a döntőig sem. Ezen szeretne változtatni Ryan Day. A Shoot Out csütörtöktől vasárnapig tart, az Eurosport 1-en, az Eurosport 2-n, és az Eurosport Playeren is követhetjük az eseményeket.
forrás: WST
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés