Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Allen legyőzte Trumpot, új bajnok lesz Belfastban

Buzás Gábor

Publikálva 15/10/2021 - 20:15 GMT+2

A Northern Ireland Open utóbbi három kiírását Judd Trump nyerte, aki pénteken kikapott a hazaiak legjobbjától. Trump előtt Mark King és Mark Williams győztek Belfastban, akik már korábban búcsúztak, tehát vasárnap új bajnokot avatnak a tornán.

Allen legyőzte Trumpot, új bajnok lesz Belfastban

Fotó: WorldSnooker

Érdekes módon kora délután rendezték meg a negyeddöntők legnagyobb rangadóját, Judd Trump és Mark Allen mérkőzését. Trump kezdett jobban, villámrajtot vett egy 100-as és egy 90-es breakkel, majd a harmadikat is megnyerte, Allen 60-as breakje ellenére. A negyedik is Trumpé lehetett volna, de elhibázta, így Allen visszajött a meccsbe, 3-1-gyel mentek el a szünetre.
A szünet utáni frame nagyon fontos volt, merthogy Allen meg tudta nyerni, néhány szerencsés lökéssel, és alighanem ennek köszönhette a végső győzelmet. Trump innentől fogva messze tudása alatt játszott, sokat rontott, sok esélyt adott ellenfelének. Allen mindig is nagy küzdő volt, ezt most is bizonyította, és fejben sokkal erősebb volt Trumpnál. Zsinórban öt frame-et nyerve 5-3-ra fordított a hazaiak üdvöskéje, aki ezzel elsőként jutott be az elődöntőbe. Ráadásul először jutott el idáig a hazai tornáján, eddig egy negyeddöntő volt részéről a csúcsteljesítmény.
Az elődöntőben Ricky Walden lesz az ellenfele, aki csütörtöki, Neil Robertson elleni győzelme után a negyeddöntőben ismét egy Triple Crown-bajnokot ütött el a továbbjutástól. Walden ezzel egy régóta futó rossz sorozatot tört meg: öt és fél éve, a 2016-os China Open óta nem jutott pontszerző elődöntőbe. Akkor egyébként finalista volt. 3-1-ről fordított Murphy ellen, mind az öt frame-jét legalább 70-es breakkel nyerte meg. Biztos, hogy nem lesz könnyű falat Allen számára.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés