Jack Lisowski a második fordulóban búcsúzott a világbajnokságtól, de legnagyobb meglepetésére nem kellett hazautaznia, mert a BBC felajánlott neki egy lehetőséget a szakkommentálásra. Lisowski élt az eséllyel, és, mint elmondta, minden percét élvezte.

Az egész onnan indult, hogy Lisowski jóbarátja, és nem mellékesen az aktuális világelső, Judd Trump, április elején élesen kritizálta a snookert. Elmondása szerint számos dolgon kellene változtatni ahhoz, hogy fiatalokat is magához vonzzon a sportág, amire pedig feltétlenül szüksége van a fennmaradáshoz és a terjeszkedéshez.
Trump a BBC kommentátorválasztását sem hagyta szó nélkül. Szerinte unalmas, hogy folyton a veteránok sztoriznak a régvolt időkről, ez nem köti le a fiatalokat. Trump szerint többet kellene foglalkozni a jelennel, az aktuális mérkőzéssel, és több szenvedélyre van szükség.
World Championship
Bingham játszott jobban, mégis döntetlenre áll Selby ellen
30/04/2021 07:53
A BBC nem sokat teketóriázott. Azonnal megkeresték Lisowskit, miután kikapott Neil Robertsontól a második fordulóban. Ezt mondta erről a világranglista 14. helyezettje:
"Átöltöztem a hotelszobámban, és arra gondoltam, hogy ha most hazamegyek, nem fogok visszajönni. Szóltam Ryannek, a menedzseremnek, hogy beszéljen velük, és másnapra megszerveztek nekem egy kommentálást. Először csak egy alkalomról volt szó, de aztán minden nap meghosszabbították a szereplésemet. Végül egészen a döntőig maradtam. Felmerült bennem, hogy nem lesz-e béna, hogy a kiesésem után ott maradok kommentálni, de tudom, hogy Ronnie O'Sullivan is ezt csinálja az Eurosporton. Ha ő is képes rá, akkor én is meg tudom csinálni. Azt hiszem, hogy ha nem gondoltam volna erre, akkor zavarban lettem volna. Az élő tévézés elég ijesztő tud lenni. Persze amikor játszom, az is élő, de ott nem kell beszélni. Nagy dolog a BBC-n szerepelni, és elmondani a véleményedet. Eleinte elég feszült voltam, de aztán megnyugodtam. Úgy gondolom, hogy még a játékomat is fejlesztheti a kommentálás, mert megedzette az idegeimet."

Robertson és Lisowski - Fotó: WST

Fotó: Other Agency

Lisowski után a BBC felkérte a negyeddöntőben búcsúzó Trumpot is. Lisowski úgy gondolja, hogy az ő bevonásuk frissességet hozott a kommentálásba. Arról is beszélt, hogy leginkább azt élvezte, amikor a játékosok gondolkodásáról beszélhetett.
"Bizonyítanunk kellett. Amikor felkérték Juddot, azt mondta nekem, hogy nem biztos benne, hogy meg tudja csinálni. Csakhogy muszáj volt megcsinálnunk, és az is kellett, hogy átmenjünk a kezdeti idegességen. Az izgulás hamar elmúlt, és utána már jó móka volt. Úgy gondolom, Judd kifejezetten jól kommentált. Természetesen jött neki a kommentálás, mert ott bőven van min gondolkodni. Azt gondolom, magunkat is megleptük ezzel a szereppel.Az volt a legjobb, hogy ugyanazokról az asztalokról beszéltünk, amiken korábban játszottunk, ezért pontosan tudtuk, hogy mi hogyan működik. Néha bemutattunk mi is egy-két lökést az adott meccsekről, és ez volt a leginkább komfortos feladat, hiszen végül is ez a munkánk.
Számtalan aspektusa van a kommentálásnak, amire sosem gondoltam. Tudni kell, hogy mikor beszélj, és mikor maradj csendben. Nem mindegy, hogy mikor nézed az asztalt direktben, az üvegen keresztül, és mikor nézel a monitorra. Az adásrendező időnként a füledre mond valamit, ezzel is meg kell barátkozni. Hendry és Davis régóta csinálják ezt, ők már nem izgulnak. Azt hiszem, én is egyre jobb tudok majd lenni. Örülök, hogy voltak, akik dicsértek a social media felületeken, sőt, volt aki megállított ezért az utcán. Azt viszont nem akarom, hogy túlságosan sokat gyakorolhassam a kommentálást, mert az azt jelentené, hogy nem nyerek elég meccset."
(Forrás: WST)
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
World Championship
Hiába egyenlített ki a világelső, Murphy jutott elődöntőbe
28/04/2021 21:34
World Championship
Hat világbajnok a legjobb nyolc között - ilyen még nem volt!
27/04/2021 07:16