Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Luca Brecel kiesett, hárman hajtanak a világelsőségért

Buzás Gábor

Publikálva 06/11/2023 - 17:40 GMT+1

Luca Brecel máris búcsúzott az International Championshiptől, azaz a 32 közé sem jutott el az aktuális világbajnok. Ronnie O'Sullivan és Judd Trump egyaránt hozta a maga mérkőzését, Mark Allen pedig nem lépett asztalhoz a hétfői játéknapon. Ők hárman versenyeznek a világelsőségért a továbbiakban, Brecel kiszállt ebből a harcból.

Ronnie O'Sullivan zsinórban három százast lökött és továbbjutott Kínában

Ronnie O'Sullivan nem kezdett valami jól Mark Joyce ellen, és 2-0-s hátrányba került.
Aztán viszont beindult a henger: egy 80-as és sorozatban három százas breakkel már 4-2-re a Rakéta vezetett. Ezek után két gyengébb frame-et is produkált a világelső, de csak egyet vesztett el, és cserébe lökött még egy 80 feletti breaket. Amiből tehát összesen öt jött össze neki ezen a mérkőzésen. Hivatalos százasból pedig már 1222 van O'Sullivannek. Jak Jones lesz a következő ellenfele.
picture

Ronnie O'Sullivan és Mark Joyce

Fotó: WorldSnooker

Judd Trump szintén egészen csodás játékot produkált, 6-0-ra győzött Michael White ellen, aki mindösszesen 52 pontot gyűjtött a mérkőzésen. Nem sok lehetősége volt a walesinek, ugyanis Trump sorra hozta a nagy breakeket: 79, 73, 65, 141, 56, 68. Továbbra is fantasztikus formában játszik 2019 világbajnoka, aki sorozatban a 22. meccsét nyerte meg. Stephen Maguire-rel találkozik a 32 között.
O'Sullivan és Trump között pontosan 10.000 pont a különbség a ranglistán. Allen hátránya nagyobb, ő 85.000 ponttal áll a Rakéta mögött. Az északírnek tehát mindenképp meg kell nyerni ezt a tornát ahhoz, hogy világelső legyen, életében először. Az International Championship második helyéért ugyanis "csak" 75.000 pont jár, amivel Allen maradna a negyedik pozícióban.
Luca Brecel ellenfele Mark Davis volt, és az egykor top 16-os veterán remek formában játszott. Öt 50 feletti breaket lökött, és ebből az egyik százas volt, éppen az, amivel lezárta a találkozót. 6-3-mal jutott tovább, és ez a harmadik fordulóba jutás máris szezonbeli legjobb teljesítménye. Ráférnek a pontok Davisre, mert a kiesés határán áll.
picture

Mark Davis

Fotó: WorldSnooker

Az említett nagyságokon kívül más világbajnokok is asztalhoz álltak hétfőn. Mark Selby simán hozta a maga mérkőzését, 6-2-re győzött Stuart Carrington ellen. Xiao Guodong lesz a négyszeres világbajnok következő ellenfele a 32-es táblán. A hazai játékos Jimmy Robertsont győzte le. Selby és Allen a negyeddöntőben futhat össze, ha érvényesül a papírforma.
Mark Williams ellenfele az English Open döntőse, Zhang Anda volt. A kínai szórta a breakeket, ötször jutott 70 pont fölé, és még egy 67-est is az asztalra tett. 6-3-ra legyőzte a háromszoros világbajnokot.
Neil Robertson szintén kiesett, sőt, kizúgott a versenyről. Az ausztrálok világbajnoka 6-1-re kikapott Daniel Wellstől. Robertson ezzel folytatja egész éves mélyrepülését; ebben a szezonban egyszer sem jutott túl pontszerző verseny 64-es tábláján, és 2023 első fele sem sikerült sokkal jobban számára. Elképesztően gyenge teljesítmény egy ilyen szintű játékostól.
Shaun Murphy volt a nap negyedik búcsúzó világbajnoka. Dominic Dale-től kapott ki a háromdákós Triple Crown-bajnok, aki mindössze két félszázas breaket lökött, de egyikkel sem jutott 60 pont fölé. A walesi ezzel szemben négy 70 feletti breaket gyártott, és 6-3-ra győzött.
Ding Junhui sokáig nem tudott vezetéshez jutni egy kínai újonc, Long Zehuang ellen. 1-0-ra, 3-1-re, majd 4-3-ra is az ellenfele vezetett. Ding 5-4-nél jutott először előnyhöz, de aztán már le tudta zárni a találkozót egy 95-ös breakkel. Az utolsó három frame tehát a sztárjátékosé lett, aki ezzel 6-4-re győzött.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés