Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Belfastban is folytatódott Neil Robertson vesszőfutása

Buzás Gábor

Publikálva 24/10/2023 - 09:43 GMT+2

Neil Robertson kiesett a Northern Ireland Open második fordulójában, a hazai Jordan Browntól kapott ki 4-1-re. Az ausztrálok világbajnoka egy százas break erejéig felvillantotta a tudását, de azon kívül gyengén játszott a mérkőzésen. Az idei szezonban alig nyert mérkőzést, és pontszerző versenyen még csak a legjobb 32 közé sem jutott el.

Neil Robertson és Jordan Brown

Fotó: WorldSnooker

Pedig ez már az ötödik pontszerző volt, amelyen részt vett.
Hozzá kell tenni, hogy a meghívásos Shanghai Mastersen jól teljesített, az elődöntőig ment, magyarán megnyert két meccset. Pontszerző tornán viszont még nem tudott egynél több győzelemig jutni. Ami az ő tudásával, az ő eredményeivel egészen elképesztő.
És az a durva, hogy ez nem csak erre a szezonra igaz, hanem Robertson teljes 2023-as évére. Mármint hogy pontszerzőn nem tudott egynél több meccset nyerni. A German Mastersen és a világbajnokságon így is bejutott a 16 közé, de a berlini helyszínen csak egy győzelmet aratott (a két selejtezős meccsét még 2022-ben nyerte), a Crucible-ben pedig ugye topjátékosként a 32-es táblán kezdte meg a szereplését. Azok után, hogy két szezonnal ezelőtt három pontszerzőt nyert, plusz a Masterst, és azok után, hogy a tavalyi szezon első felében még három elődöntőt tudott felmutatni. Nagyon gyorsan és nagyon mélyre esett vissza Robertson teljesítménye.
Nemrég beszélt arról, hogy a honvágya az oka ennek, és hamarosan el is utazik Ausztráliába, hogy segítsen a helyzeten. Egyelőre viszint szinte biztos, hogy nem lesz ott a Bajnokok Bajnokán (hacsak meg nem nyerni az International Championshipet), márpedig annak a meghívásos tornának kétszeres bajnoka, és az elejétől fogva mindig résztvevője volt. Robertson ugyanis 2006 óta minden naptári évben nyert legalább egy versenyt. De ez a sorozat hamarosan véget érhet, hacsak nagyon össze nem kapja magát.
Szintén délután Jack Lisowski meggyőző játékkal jutott túl Jackson Page-en. Az esti etapban először Shaun Murphy és Marco Fu csapott össze egy olyan mérkőzésen, ami öt-tíz éve még komoly rangadónak számított volna, hiszen a hongkongi korábban a világranglista 5. helyén is állt. Jelenleg a 100-on kívül helyezkedik el a világranglistán, de ettől még nagyon komoly ellenfél.
picture

Shaun Murphy

Fotó: WorldSnooker

Ennek megfelelően komoly meccset is játszottak. Eleinte röpködtek a nagy breakek, az angol két százast is lökött, és 3-1-re vezetett. Aztán jöttek a lassú, küzdelmes frame-ek, és Fu kiegyenlített. A végjátékban a bal felső zseb szájában álló barna nehezítette meg a játékosok életét. Fu egy rossz biztonságival tálcán kínálta a zöldet, és Murphy innen megoldotta. Ez volt a nap meccse.
Mark Allen zárta a hétfői programot, aki majdhogynem biztos győzelemre számíthatott az észt Andres Petrov ellen. Petrov tavaly lett profi, és mindössze két mérkőzést nyert egyenes kieséses tornákon. A kétszeres címvédő hazai kedvenc azonban ezúttal sem villogott, mint ahogy az egész szezonja pocsékul alakul eddig. Képtelen volt félszázas breaket összehozni, és a végjátékban kihagyta a könnyű kéket, amivel megnyerte volna a mérkőzést. Ott hagyta Petrovnak, aki belökte, majd a rózsaszínt és a feketét is eltüntette. Nem volt egy dicsmenet, mégis történelmi siker az észt snookernek. Murphyék hosszúra nyúlt csatája miatt eleve későn kezdtek, és magyar idő szerint hajnali 2:45-kor végeztek.
Szintén este történt, hogy Stan Moody, akit nemrég kétszer is láthattunk a képernyőn, legyőzte Rod Lawlert. A 17 éves angol játékos ezen a tornán aratta első győzelmét profi játékosként, amikor a selejtezőben felülmúlta Zhou Yuelongot. És most túljutott Lawleren is, márpedig ez a két győzelem önmagában hatalmas siker egy ilyen fiatal játékos számára. Moody következő ellenfele Gary Wilson lesz.
picture

Stan Moody

Fotó: WorldSnooker

Kyren Wilson után tehát kiesett Roberston és Allen is, ami azt jelenti, hogy az eredeti kilenc top 16-os játékosból már csak hatan vannak talpon: Judd Trump, Shaun Murphy, Mark Williams, Jack Lisowski, Barry Hawkins és Hossein Vafaei.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés