A hétszeres világbajnok az első mérkőzésén legyőzte Jimmy White-ot, de a második világbajnoki selejtezőjén erős ellenfelet kapott, és simán kikapott.

Stephen Hendry elbukott a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában. Ezzel biztossá vált, amit egyébként is sejthettünk: a nemrég visszatérő hétszeres világbajnok nem lesz ott a világbajnokság főtábláján. Játszani tehát nem fog a Crucible-ben, a BBC szakkommentátoraként viszont valószínűleg ott lesz Sheffieldben, a snooker fővárosában.
Xu Si volt a legyőzője, aki remekül játszott. Hendry nyerte az első frame-et. A második szorosan alakult, a kínaié lett, mint ahogy az összes többi is. Öt ötven feletti breaket gyártott, köztük három 70 felettit. Igazság szerint nehéz elképzelni, hogy Hendry a mostani formájában képes lett volna kvalifikálni, hiszen ahhoz a szerda esti mérkőzésen kívül még kettőt kellett volna megnyernie. Ráadásul az utolsó meccsen tíz frame-et kell hozni. Valójában az a legvalószínűbb, hogy bárkit hoz Hendry útjába a sors, kikap tőle. Per pillanat nincs olyan formában, mint a "gyakorló" profik. Ezt mondta a meccs után:
Scottish Open
Kezdődik a Scottish Open, itt az ideje, hogy Higgins villantson
16 ÓRÁJA
"Volt 2-3 lehetőségem a 2-0-s vezetésre, onnantól viszont nem tudtam ellenállást kifejteni. Kihasználta az összes hibámat. Nem számít, hogy az ellenfeled hol áll a ranglistán, ha könnyű sanszokat adsz, ki fogja használni. Remélem jövőre, több tétmeccsel a hátam mögött, jobb formát tudok majd mutatni a világbajnoki selejtezőben. Most minden egyes lökés olyan volt, mint egy teszt. A könnyű lökések esetében is megkérdőjeleztem magamat, ami egyáltalán nem jó hozzáállás, nem szabad így gondolkodni. Jövőre biztos, hogy több tornán fogok elindulni. Ha továbbra sem tudom hozni a meccseken a legjobb játékomat, akkor nincs értelme folytatni. Az a kérdés, hogy képes vagyok-e a természetes játékomat nyújtani a tétmérkőzéseken. Jövőre is megpróbálkozom, aztán majd kiderül, mire megyek."
Xu Si következő ellenfele a selejtező legmagasabban rangsorolt játékosa, Zhou Yuelong lesz.
Snooker
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen
TEGNAP - 08:57
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19