Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Allen és Hawkins elődöntős a Bajnokok Bajnokán, O'Sullivan visszalépett

Buzás Gábor

Frissítve 15/11/2023 - 10:36 GMT+1

A Bajnokok Bajnoka első két napja után már ismert két elődöntős: Mark Allen és Barry Hawkins. Ronnie O'Sullivan ezúttal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy visszalépett a tornától. Címvédőként. A világelső helyét Ding Junhui foglalja el, aki szerdán már össze is csaphat azzal a játékossal, aki kiszorította őt a top 16-ból.

Zhang Anda maximuma az International Championship döntőjében

Furcsán hangozhat, de az idei formák alapján Mark Allen győzelme majdhogynem meglepetésnek mondható Ali Carter ellen.
Pláne azok után, hogy a Kapitány az első mérkőzésén Mark Selbyt győzte le 4-3-ra. Az északír első ellenfele amúgy bemelegítésképpen Jimmy White volt. Allen ebben a szezonban egy negyeddöntő mellett csak első és második fordulós búcsúkat és lehangoló játékot tudott eddig felmutatni, de most fordulhat a formája.
Allen egyébként 2020-ban megnyerte a Bajnokok Bajnokát, 2015-ben is már döntőzött, és a kettő között háromszor is eljutott az elődöntőig. Szóval fekszik neki a Bajnokok Bajnoka. 6-2-re győzte le Cartert, négy 70 feletti breakkel, melyből kettő százas volt.
A keddi napon derült ki, hogy Ronnie O'Sullivan úgy döntött, nem indul a versenyen. Ez bizonyos szempontból meglepő volt, hiszen egyik kedvenc tornája a Bajnokok Bajnoka, melyen eddig hat döntőt játszott, és ebből négyet megnyert. Ő volt a címvédő is. Korábbi visszalépéseivel ellentétben most nem a könyökfájdalmára hivatkozott, hanem arra, hogy mentálisan igen kimerült. A rajongóinak és a szervezőknek ezzel persze csalódást okozott, de érthető a döntés, elvégre láttuk, hogy nézett ki (és hogyan játszott) múlt héten az International Championship (számára) utolsó mérkőzésein.
Másrészt van egy olyan megközelítés is, hogy ezzel a visszalépéssel is borsot akar törni a World Snooker Tour orra alá. Korábban kifejtette, hogy előnyben részesíti a kínai versenyeket, és most eléggé fasírtban van a profi szervezettel. Fene tudja, ebben is lehet valami. Viszont ha tényleg amolyan sztrájkszerűségben gondolkodik, akkor az is lehet, hogy 2023-ban már nem is látjuk versenyezni? Ha az Egyesült Királyság Bajnokságán ott lesz, akkor nem erről volt szó.
Aztán lejátszották a keddi mérkőzéseket is. A 2-es csoportban két meglepetésnek tűnő eredmény született, de aki szorosan követi a snookert, az igazából egyikre sem kapta fel a fejét. Barry Hawkins 4-0-ra legyőzte Luca Brecelt, Robert Milkins pedig 4-2-vel hazaküldte Mark Williamset. Hawkins a szezon egyik legjobbja egy tornagyőzelemmel, és egy-egy további elődöntővel és negyeddöntővel. Az uralkodó világbajnok Sanghajban még döntőzött, azóta viszont betlizik. Williamsnek pedig komoly gondjai vannak a látásával, könnyen lehet, hogy jelenleg a legtöbb profitól kikapna.
picture

Barry Hawkins (Fotó: Taka G Wu)

Fotó: From Official Website

Hawkins és Milkins mérkőzésén előbbi számított esélyesnek, bár ezen a versenyen pocsék a mérlege: korábban mindössze egy győzelmet tudott felmutatni. Milkins még annyit sem, de ő tavaly szerepelt először. A papírforma ezúttal érvényesült, Hawkins 4-0-ra elhúzott, és 6-2-vel jutott tovább.
Szerdán játsszák az 1-es csoport mérkőzéseit. Itt kellett volna asztalhoz állnia a világelsőnek. Helyette Ding Junhui lesz ott, mint hatpirosas világbajnok. Ding első ellenfele Zhang Anda, a friss pontszerző bajnok, aki életében először játszik top 16-osként. Legutóbb (múlt csütörtökön egészen pontosan) Zhang győzött Ding ellen. A másik csoportelődöntőben John Higgins és Chris Wakelin feszül egymásnak, és a skót újkeletű kiszámíthatatlansága miatt ez is egy megjósolhatatlan kimenetelű mérkőzés.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés