Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyren Wilson három százassal parádézott Neil Robertson ellen

Buzás Gábor

Frissítve 17/11/2021 - 10:38 GMT+1

A torna kétszeres bajnoka és a folyamatosan feltörekvő Kyren Wilson találkozott a Bajnokok Bajnoka negyeddöntőjében. Kitűnő meccset játszottak.

Kyren Wilson | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

A torna első jó mérkőzését hozta Neil Robertson és Mark Williams összecsapása kedd délután.


Persze ez nem meglepetés, elvégre két Triple Crown-bajnok játszott, csak az a kár, hogy csupán négy nyert frame-ig tartott a meccs. Kérdéses volt kettejük hozzáállása és állapota, hiszen az ausztrál megnyerte a legutóbbi versenyt, az English Opent, nem lehetett tudni, hogyan áll motivációval. Williams pedig kénytelen volt kihagyni ugyanezt a versenyt Covid-fertőzés miatt, felmerülhetett, hogy milyen fizikai állapotban lesz, és hogy mennyire tudott készülni.
Aztán végül a papírforma érvényesült, ami mostanában már mindenképp Robertson mellett szól. A 12 értékelhető meccsük közül kilencet ő nyert, és övé lett ez a győzelem is. Williams kezdett jobban, de Robertson egy csodás snookernek köszönhetően ellopta az első frame-et. Aztán a másodikat is hátrányból hozta. Megtörni nem tudta a walesi klasszist, de jobban játszott nála. Mindketten löktek egy-egy százas breaket, és 4-2 lett a vége.
Kyren Wilson és Jordan Brown jött utánuk. Lehet, hogy Brownt egy ideig nem látjuk fontos versenyen, ezen is "csak" azért vett részt, mert tavaly őrületes meglepetésre megnyerte a Welsh Opent. Komoly sansza azonban nem volt Wilson ellen, aki 4-2-re hozta a mérkőzést, és ezzel összejött egy Wilson - Robertson csata.
picture

Jordan Brown | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

Ők ketten a legutóbbi világbajnokságon játszottak egy különös meccset. 8-8-ig minden rendben volt, aztán Robertson elfelejtett snookerezni, és Wilson besöpörte az utolsó öt frame-et. Másfél hete, az English Open negyeddöntőjében pedig a torna legjobb meccsét játszották, és Robertson valamelyest visszavágott a Crucible-beli fiaskóért.
Ezúttal is magas színvonalat hozott a mérkőzésük. Robertson indított egy 70 feletti breakkel, de aztán Wilson nyert zsinórban hármat, kettőt közülük százassal. A szünet után egyenlített a torna kétszeres bajnoka, sőt, 4-3-ra már ő vezetett, és közben ő is lökött egy százast. Csakhogy ezután megint Wilson hozott három frame-et, és ezzel 6-4-re megnyerte a mérkőzést. Összesen három százast, plusz egy 98-ast és még egy 50 felettit hozott össze, egyértelműen ő volt a jobb.
picture

Neil Robertson

Fotó: Eurosport

Wilson 2018-ban már döntőzött ezen a versenyen, de 10-9-re kikapott Ronnie O'Sullivantől. Azon a tornán a negyeddöntőben 6-1-re legyőzte Judd Trumpot, akivel ezúttal pénteken, az elődöntőben találkoznak. Wilson ezt nyilatkozta:
"Az ember tanul az ilyen vereségekből. Nagyon örülnék, ha megint be tudnék jutni a fináléba, és ezúttal én győznék. Judd kőkemény ellenfél lesz az elődöntőben, ennél nem lehetne sokkal nehezebb az utam. Ezen a tornán mindenki bajnok, nincs könnyű ellenfél. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és máris várom az elődöntőt."
Trump és Wilson egyébként az utóbbi időszakban többször is összeszólalkozott a média felületein. Legutóbb Wilson arról panaszkodott, hogy nem játszhat tévés asztalon, pedig a világranglista ötödik helyezettjeként erre joga lenne. Trump akkor azzal hűtötte le a kedélyeket, hogy a rendszeres főasztalos meccsekhez sokkal többet kell elérni, mint amit Wilson eddig produkált. Úgyhogy ne csodálkozzunk, ha Wilson extra motivációval áll ki erre az összecsapásra.
Trump – Wilson | Snooker | ESP Player Feature
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés