A világranglista 14. helyén álló északír játékos a hetedik pontszerző trófeájáért hajt a héten. A hatalmas fogyás következtében 36 évesen nagyjából úgy néz ki, mint bő tíz évvel ezelőtt. Drámai változáson esett át, majdhogynem beesettnek mondható az arca. Ezt árulta el erről:
"Egy barátom mondott egy olyat, amivel a frászt hozta rám, és elkezdtem a fogyókúrát. Nem éreztem jól magam a bőrömben az előző szezon végén, és a hosszabb meccseken gondjaim voltak az állóképességemmel. Egy idő után csappanni kezdett az energiám, gyengébbnek éreztem magam, és szuszogni kezdtem, ami nagyon vacak az én koromban. Egyértelmű volt, hogy sokkal jobb formába kell lendülnöm.
Az egyik barátom azt mondta, hogy ha így folytatom, akkor egyáltalán nem biztos, hogy megérem a lányom esküvőjét.
UK Championship
"Nagyon jó úton járok" - Mark Allen élete 180 fokos fordulatot vett
22/11/2022 - 20:19
Szörnyű lenne, ha nem tudnám Harleigh-t az oltárhoz kísérni.
Ez még tavaly történt, amikor négyéves volt a kislányom. Nagyon erős mondat volt, ilyesmit csakis egy közeli barát tud úgy mondani, hogy ne bántson meg vele. Elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra. Most is azt eszem, amit szeretek, csak sokkal kevesebbet, és egyáltalán nem nassolok.
Beszéltem Shaun Murphyvel, aki gyomorszűkítő műtétet hajtatott végre magán, és ő is hasonló mértékben fogyott. Az egy komoly műtét, és annak a megoldásnak is megvannak a maga kihívásai, de én úgy éreztem, hogy nekem jobb lenne, ha kizárólag az akaraterőm segítségével fogynék le.
Eddig csak keveset ettem, még nem kezdtem el edzeni, de tudom, hogy arra is szükség lesz, hogy tonizáljam a testem. Elég nehéz az is, hogy odafigyeljek az evésre, nem tudnék most még edzeni is, mert egyszerűen nem szeretem, de majd muszáj lesz elkezdeni.
Kritikus voltam a World Snookerrel a nagy szünet miatt a versenynaptárban, de furcsamód ez most segített nekem. Amikor elkezdtem gyakorolni, már lement rólam úgy 15 kiló, és teljesen szétesett a kilökésem. Hozzá voltam szokva ugyanis ahhoz, hogy a pocakom miatt máshogy vezetem a dákót. Ezen változtatnom kellett. Még mindig nem sikerült teljesen átállni az új technikára, de a versenyek hiánya őszintén szólva segített. Ha lettek volna versenyek az utóbbi hónapokban, nem hiszem, hogy jól szerepeltem volna."
A snookertől függetlenül is jó érzés, hogy egészségesebb az életem, valószínűleg tovább is fogok élni, és ott lehetek a lányom mellett, amíg felnő - és ez a legfontosabb.
forrás: thesportsman.com
UK Championship
Mark Allen félelmetes játékkal nyerte meg a UK-t
21/11/2022 - 08:53
UK Championship
Mark Allen varázslatos hármas vonata a döntőben
21/11/2022 - 08:34