Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óriási botrány a snookerversenyen: nem fogtak kezet a játékosok!!4!4!

Buzás Gábor

Publikálva 17/08/2021 - 10:02 GMT+2

Mark Allen és Reanne Evans személyében két "ősi ellenség" csapott össze a British Open első fordulójában. Jó meccset játszottak, de az egész azzal indult, hogy Evans nem fogadta el Allen kéznyújtását. Botrány!

Allen vs. Evans (Fotó: Zhai Zheng)

Fotó: Eurosport

Egy snookermérkőzés hagyományosan azzal kezdődik, hogy a két játékos kezet fog. Illetve a járvány kitörése óta könyök- vagy ökölpacsival jelzi, hogy indulhat a meccs, sportszerűek leszünk. Tulajdonképpen az a kézfogás üzenete, hogy megküzdünk egymással, de nincs harag.
Csakhogy hétfő este más volt a helyzet. Mert Allen és Evans között bizony van harag, bőven. Régesrég ők ketten egy párt alkottak. Házasok ugyan nem voltak, de 2006-ban született egy közös gyerekük, Lauren. A szülők már 2008-ban szakítottak, és sokáig nem lehetett hallani komoly konfliktusról kettejük között.
Idén tavasszal viszont Allen botrányos módon viselkedett a Crucible-ben. Evans a BBC szakértőjeként dolgozott, és bejelentkezésre készült a gyakorlóteremből, amikor exe megkérte a BBC-seket, hogy vigyék ki onnan gyermeke anyját, mert zavarja a koncentrációban. Ez önmagában igencsak tufa dolog, az meg rátesz még egy lapáttal, hogy Allen akarata érvényesült. De ez már egy másik szál.
Ekkor került napvilágra, hogy ők ketten gyermektartási perben állnak. Ami nyilvánvalóan erős színezetet ad kettejük egymás elleni meccsének. Allen kifejezte, hogy nem örül ennek a sorsolásnak, hétfő este mégis ő volt az, aki ökölpacsira nyújtotta a kezét. És Evans volt az, aki ezt nem fogadta. Hoppá!
A mi kis snooker rajongó facebook csoportunkban óriási felzúdulást keltett ezzel a 12-szeres világbajnoknő. Micsoda sportszerűtlenség, nincs helye az asztalnál! - ez volt a hozzászólások túlnyomó többségének veleje. És innentől fogva mindenki Allennek szurkolt, leszögezve, hogy különben nem szereti, de most akkor hajrá!
Vicces dolog ez, ilyen könnyen ítélkezni. Vagyis inkább szomorú, bár eléggé általános mifelénk. Nem tudjuk ugyanis, hogy mik az előzmények, csak nagyon érintőlegesek az információink. Az ő helyzetükben simán elképzelhető, hogy a meccs előtti délután mondjuk telefonon üvöltöztek egymással. Vagy Allen korábban kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó szóba állni Evansszel. Sok minden, sőt bármi elképzelhető ebben a szituációban. És ha ilyesmit el tudunk képzelni, akkor már csak oda kell képzelni magunkat Evans helyzetébe, aki, akármi is történt, nyilvánvalóan látni sem szeretné Allent. Tényleg, ebben a helyzetben a kézfogás a legfontosabb?
picture

Áll a bál: a 12-szeres snooker-világbajnok nem fogott kezet egykori élettársával

Merthogy egyébként kifejezetten sportszerű volt a mérkőzés. Allen elismerte Evans legszebb lökéseit, ő pedig elnézést kért, amikor szerencséje volt. Mosolyt ugyan nem láttunk egyikük arcán sem, de az elejétől eltekintve teljesen korrekt volt a mérkőzés. Ráadásul jól is játszottak. Evans 2-1-re vezetett 91%-os golyóbelökéssel, és egyetlen belökésre került a győzelemtől. Allen ellopta a negyedik frame-et, az utolsót pedig egy 68-as breakkel hozta.
Kimondottan jó meccs volt, és nyilvánvaló, hogy a kettejük közti feszültség sokat dobott rajta. Evans szurkolói különösen hangosak voltak egészen addig, amíg a világbajnok le nem intette őket. Nyilván nem snookerjáró népekről van szó, ezért Evans csitította a hangulatot. Méghogy nem volt sportszerű?!?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés