Szombaton kezdődik a snooker világbajnokság, de egyelőre csak a mezőny fele ismert.

A világranglista első 16 helye már viszonylag régen elfoglalta a helyét a főtáblán, azonban a másik 16 játékos névsorát csak szerda estére fogjuk teljes egészében megismerni. Több mint egy hete, húsvét hétfő óta zajlanak a selejtezős küzdelmek, és vannak bizony, akik már azóta játszanak: Steven Hallworth, Bai Langning, Jamie Clarke és Igor Figueiredo az első fordulóban kezdték, azaz ők már három mérkőzést nyertek meg. De egyet még hozniuk kell.
.
Welsh Open
Biztosan lesz két meglepő szereplő a Welsh Open elődöntőjében
03/03/2022 - 11:00
Clarke tavaly már kvalifikált a Crucible-be, ráadásul az első meccsén legyőzte Mark Allent, és egy emlékezetes, majdhogynem botrányos csatában, 13-12-re kapott ki Anthony McGilltől. Hallworth, Bai és Figueiredo azonban még nem járt ilyen magasságokban. A brazil snookeres az előző két mérkőzését egyaránt döntő frame-ben hozta, Robbie Williams, illetve Thepchaiya Un-Nooh ellen. Mark Joyce lesz az ellenfele a főtáblára jutásért, kaphatott volna nehezebb sorsolást is. A brazil lehetne a kontinense első játékosa a Crucible-ben, érthető, hogy izgatottan várja ezt a mérkőzést.

Igor Figueiredo

Fotó: Getty Images

"Lehet, hogy nem fogok tudni aludni, annyira izgulok. A legtöbb játékosnak az az álma, hogy megnyerje a világbajnoki címet, nekem az, hogy játszhassak egyszer a Crucible-ben.
Brazíliában csak kisebb asztalok vannak (mindössze 10 láb hosszúak, azaz bő fél méterrel rövidebbek a hivatalos versenyasztaloknál). 2009-ben, 32 évesen kezdtem el snookerezni. Nagyon sokat fejlődtem az utóbbi időszakban, az elmúlt két hónapban napi tíz órát gyakoroltam, néha már fájdalmas, annyira sokat dolgozom."
Az esélyességi spektrum másik végén a volt világbajnokokat és a volt top 16-os játékosokat találjuk. Bár egyikük, Joe Perry épp a fent említett Clarke-tól kapott ki, de azért maradtak még nagyágyúk. A selejtező első kiemeltje Zhou Yuelong, aki nagyon nehezen, 6-5-tel jutott túl Xu Sin, aki korábban Stephen Hendryt búcsúztatta. Liam Highfield lesz az utolsó ellenfele, és ezek a mérkőzések már tíz nyert frame-ig tartanak.

Zhou Yuelong | Snooker

Fotó: Getty Images

Zhounál is (jóval) nagyobb név a selejtező második kiemeltje, Stuart Bingham aki trükkös ellenfelet kapott Luca Brecel személyében. A belga nagyon hullámzó formájú és hangulatú játékos, bármi megtörténhet ezen a meccsen. Szintén volt világbajnokként kellene kvalifikálnia Graeme Dottnak, aki Tian Pengfeit "húzta". Egyébként, ha már szóba kerültek a kínaiak: ketten biztosan feljutnak a főtáblára Ding Junhui és Yan Bingtao mellé, mert lesz két kínai meccs. Szélsőséges esetben pedig akár nyolcan is eljuthatnak a Crucible-be a két top játékos mellé.
World Championship
Bingham és Carter is kvalifikált a snooker világbajnokságra
15/04/2021 - 07:24
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44