Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hazai sáncon javítana a németek egyik legjobb ugrója

Minich Réka

Publikálva 03/02/2023 - 18:18 GMT+1

Két évvel ezelőtt Karl Geiger 4 érmet nyert a világbajnokságon, de idén erre nem sok esélyt látnak a szakértők. A sokáig legjobb német ugrónak számító Geiger idén csak keresi a formáját, de a világbajnokságig már csak 3 hete maradt. Most hazai sáncon, Willingenben javítana és szerezne önbizalmat.

Geiger-blama: a németek első számú ugrója már a kvalit sem élte túl Innsbruckban

Karl Geiger a múlt héten még a sírepülést is kihagyta, hogy inkább a felkészülésre tudjon koncentrálni Oberstdorfban.
Geiger szerint jót tett a néhány nap magány, az ugrásait sikerült stabilizálnia, ezzel pedig kicsit az önbizalma is nőtt. Persze az igazi eredmény majd csak élesben fog kiderülni, az első lehetőség a javításra Willingenben lesz.
A sokáig legjobb német ugró az idei szezont sem kezdte rosszul, de aztán Titisee-Neustadt óta egyre mélyebbre került, a Négysáncverseny innsbrucki állomásán már a kvalifikáció során elvérzett. Japánba ugyan elutazott, de sok köszönet abban sem volt, a legjobb helyezése a 20. volt, egyszer még a pontszerzésről is lemaradt. Utána már nem volt számára kérdés, hogy kell egy kis szünetet tartania.
A szenvedése óta visszacsúszott a világkupa-összetett 15. helyére, ilyen rosszul nem állt a 2016/17-es szezon óta. Az idei évad célja már nem lehet más számára, mint, hogy a világbajnokságon egy jó eredményt tudjon hozni. A hétvégén máris kiderülhet, hogy sikerül-e elindulnia felfelé.
Geiger számára nem lenne meglepő, ha rövid idő alatt, szinte a semmiből sikerülne újra jó eredményt elérnie. A pekingi olimpia előtt sem volt élete formájában, mégis éremmel térhetett haza.
picture

Karl Geiger

Fotó: Getty Images

Willingen a kedvenc helyszínei közé tartozik; 2019-ben itt szerezte meg a második világkupa-győzelmét, tavaly pedig Marius Lindvik mögött másodikként zárt. A német válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Horngacher szerint az egyéni felkészülés biztató volt:
„Jól ment az ugrás Karlnak, használt neki, hogy kihagyta a sírepülőversenyt.”
Geiger már alig várja, hogy a willingeni Mühlenkopf sáncon ugorhasson:
„Mindig zseniális a hangulat Willingenben, alig várom már. Remélem, hogy élvezni fogom a versenyt, ami az eredményemen is látszódni fog végre.”
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés