Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Német éremesővel indult a síugrók számára a planicai világbajnokság

Minich Réka

Frissítve 03/03/2023 - 16:41 GMT+1

Nehezen indult az idei világkupa a német ugrók számára, de a formaidőzítésre nem lehet panaszuk. A világbajnokság első hetén három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot nyertek. Katharina Althaus lehet a legboldogabb, hiszen háromszor is nyerni tudott, majd egy harmadik hellyel zárta a planicai szereplését. A fiúknak még csak most jön a java, de ők is jól indítottak.

Hatalmasat esett a planicai vb edzésén Peter Prevc

A lányoknál Katharina Althaus tarolt, kis híján a tökéletes szereplés is összejött neki. A fiúknál még csak egy egyéni versenyt rendeztek, de ott két érmet is elhoztak a németek.
Óriási ünneplést csaptak a német síugrók a vegyes csapatverseny megnyerése után. A legboldogabb talán Althaus volt, aki ekkor már harmadik aranyát nyerte Planicán, de Wellinger és Geiger is másodjára ünnepelhetett a dobogón.
Althaus azonban nem engedett ki, az óriási nyomás ellenére összejött neki a negyedik érem is, amiről így nyilatkozott a nagysáncos verseny után:
„Nagyon boldog vagyok, már éreztem magamon, hogy egyre nő a nyomás rajtam, nagyon ideges voltam. Ennek ellenére jól tudtam ugrani és újabb érmet vihetek haza. Eddig a világbajnokságokon már sok érmet nyertem, de végre a bronz is összejött, teljes a gyűjteményem.”
A rózsaszín flamingókkal ünneplő Althaus nem csak a saját sikerének örülhetett, hanem testvére, Julian Schmid ezüstjének is, amit az északi összetett váltójában szerzett.

A fiúk egyelőre csak a normál sáncos egyéni versenyen vannak túl, illetve ők is ugrottak a vegyes csapatban. A gyenge idénykezdés után remekül sikerült a formaidőzítésük, főleg Andreas Wellinger javulása látványos. A pénteki nagysáncos versenyre nagy önbizalommal készülhetnek, miután Wellinger ezüstje mellett Geiger bronzot tudott szerezni egyéniben. A szombati napon csapatversennyel zárhatják a világbajnokságot, ahol szintén komoly éremesélyesnek számítanak.
Karl Geiger szerint nincs könnyű dolguk:
„Nehéz lesz az éremszerzés, de nem lehetetlen. A formám még mindig nem elég kiegyensúlyozott, hogy esélyesnek számítsak. A nagysáncon nyugodtan állhatunk oda az ugrásainkhoz, nagyon jó hangulat van a csapaton belül. Bármire képesek lehetünk, de nincs rajtunk nyomás, ha minden összejön, akkor a győzelemért harcolhatunk csapatban.”
Wellinger zseniális formája mellett Markus Eisenbichlerre is érdemes odafigyelni, akinek nagy kedvence a planicai nagysánc. A szövetségi kapitány, Stefan Horngacher is kiemelte Eisi remek edzésteljesítményét. A kvalifikációban nem sikerült jól ugrania, de ebben komoly szerepe volt annak is, hogy a sánc tetejéről, közvetlen közelről nézte végig Peter Prevc horrorbukását, ami érthetően megzavarta a koncentrációját.
„Pont láttam mindent. A legrosszabbra gondoltam az esés után, utána pedig már nem igazán tudtam odafigyelni a saját dolgaimra.”
Szerencsére azóta kiderült, hogy csodával határos módon a szlovén ugró kisebb sérülésekkel megúszta az óriási esését, de természetesen a hátralévő versenyeken nem fog indulni.
A németek viszont készen állnak a maradék két versenyszámra. Pénteken az egyéni nagysáncos verseny 17.30-tól kezdődik, a csapatverseny pedig szombaton 16.30-tól. Mindkét versenyt élőben közvetíti az Eurosport 1 és az Eurosport applikáción is követhetitek.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés