Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kraft bebiztosította az összetett vk-győzelmet Vikersundban, új világcsúcs a nőknél

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/03/2024 - 13:37 GMT+1

Síugró vk - Vasárnapi, vikersundi győzelmének köszönhetően az osztrák Stefan Kraft pályafutása során harmadszor nyerte meg a síugró-világkupa összetettjét.

Kraft behúzta a vasárnapra halasztott repülést, megvan a harmadik kristálygömbje

Stefan Kraft harmadik összetett sikere
A 30 éves sportoló 244,5 méteres eredménnyel megnyerte a norvégiai Vikersundban rendezett, szombatról vasárnapra halasztott sírepülő-versenyt, ezzel 13. győzelmét aratta a mostani világkupa-szezonban, és két futammal az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert közvetlen riválisaival, Ryoyu Kobayashival és Andreas Wellingerrel szemben.
Kraft mögött honfitársa, a 247,5 méterig jutó Daniel Huber végzett a második, és a szlovén Domen Prevc (236,5 m) a harmadik helyen a délelőtti, egysorozatos versenyen.
A háromszoros világ- és csapatban olimpiai bajnok Kraft 2017 és 2020 után harmadszor lett a síugrók legjobbja, akárcsak 1995-ben honfitársa, Andreas Goldberger. A rekordot négy-négy elsőséggel a finn Matti Nykänen és a lengyel Adam Malysz tartja.
A nőknél új világrekord született vasárnap a norvég Silje Opseth révén, aki 230,5 méterig repült. A történelem első női sírepülő-versenyét honfitársa, Eirin Maria Kvandal nyerte, míg az összetett világkupa a szlovén Nika Prevc győzelmét hozta.
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása