Egy békés szlovén városkában nőttek fel a Prevc gyerekek. A három fiú közül már mindenki indult világkupa futamon. Peter az összetettet is megnyerte már, Cene és Domen pedig idén meg tudta mutatni, hogy mire lehetnek képesek a jövőben. Legkisebb húguk, Emma egyelőre még túl fiatal a versenyszerű ugráshoz.
https://i.eurosport.com/2022/03/18/3339929.jpg
Nika mindössze 17 éves, de a 2021/22-es szezonban már folyamatosan indulhatott a világkupában, ahol egyelőre a 22. helyen áll az összetettben. A lengyelországi junior világbajnokságon végre megszerezte az első aranyérmét is. 99 és 99.5 méteres ugrásokkal, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, meggyőző fölénnyel zárt az első helyen.
Síugrás
Újabb mérföldkőhöz érkezik a női síugrás: 2023-ban jön a hölgyek Négysáncversenye!
21/04/2022 16:43
Eléggé izgultam a verseny előtt, nagy volt rajtam a nyomás, de úgy érzem sikerült megbirkóznom vele. Egyelőre még nem fogtam fel, hogy világbajnok lettem. Már az első edzésektől kezdve jól kezeltem a nyomást, bár a versenyen nem sikerültek annyira jól az ugrásaim, mint korábban. Szerencsére ennyi is elég volt ma. Örülök, hogy végre nekem is van érmem. Tudom, hogy a bátyjaim is mennyi mindent nyertek már, de kicsit unalmas volt mindenhol azt hallgatni, hogy én vagyok a kishúguk. Most már elmondhatom, hogy én is nyertem valamit.
Természetesen gondolok a jövőmre és, hogy mit érhetek el, de azért annyira nem szaladok előre. Mindig csak az edzésekre koncentrálok, a folyamatos munka mindennél fontosabb. Ha ott megcsinálom, amit kell, akkor a versenyeken is jönni fognak az eredmények, biztos vagyok benne.
Azt hiszem idén még indulok Oberhofban, aztán az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon, Finnországban. Utána viszont végre pihenhetek is egy keveset.”
Forrás: Skoki Polska
Síugrás
Eljött a nagy pillanat: zöld lámpát kapott a női sírepülés
14/04/2022 13:40
Síugrás
Megvan a lengyelek új kapitánya
03/04/2022 11:35