Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jó világbajnokságot zártak a németek, de még bőven van hova fejlődni

Minich Réka

Publikálva 10/03/2023 - 15:59 GMT+1

A német síugróválogatott remek világbajnokságot zárt Planicában, hiszen 3 arany, egy ezüst és két bronzéremmel térhettek haza. Az Eurosport szakértője, Martin Schmitt szerint ennek ellenére még bőven tudnak fejlődni, főleg a férfiak. Szerinte egyáltalán nem véletlen, hogy a nagysáncon voltak gyengébbek, a stílusuk ugyanis a kisebb sáncoknak kedvez.

Martin Schmitt a világbajnokságot elemzi

A németek 6 éremnek örülhettek Planicán, de a férfiak teljesítménye a nagysáncon elmaradt a várakozásoktól.
Az első egyéni versenyszámban a férfiaknál rögtön kettő német versenyző is felállhatott a dobogóra; Andreas Wellinger ezüst-, Karl Geiger pedig bronzérmet szerzett. Utána viszont már egy sem jött össze, sem az egyéni nagysáncos versenyen, sem pedig a csapatban.
Martin Schmitt szerint ez egyáltalán nem meglepetés, egész egyszerűen az ő stílusuk a kisebb sáncoknak kedvez.
„A németeknél nagyon dominál az elugrás. A nekifutásukkal és a sáncasztaltól való elrugaszkodáskor magasra mennek fel az ugrás első szakaszában. Ez kedvező a normálsáncon, viszont a többi nemzet talán előttünk jár a repülési fázisban.
Nézzük meg a szlovénokat, Timi Zajc szélesre tárja a lábait, ezzel pedig sokkal jobban ki tudja használni a ruha által nyújtott vitorlázást. Anze Lanisek elképesztően szimmetrikus testtartást képes felvenni. Nem véletlen, hogy az egyénit és a csapatversenyt is megnyerték a nagysáncon.
picture

Nézd vissza Lanisek győztes ugrását és a szlovénok ünneplését!

A német edzőknek alaposan ki kell mindent elemezni, ez komoly munka lesz a következő hónapokra.”
A német lányokra viszont semmi panasz nem lehet, elsősorban Katharina Althaust lehet kiemelni, akinek nem sok hiányzott a tökéletes versenyhez, de végül az utolsó versenyszámában – a korábbi három aranya mellé – „csak” egy bronzot sikerült nyernie.
„Katha nagyon jól teljesített. Ki tudta használni, hogy a normálsáncon nem voltak nagyok felé az elvárások. A nagysáncon már valószínűleg az ő fejében is megfordult, hogy mindent megnyerhet, de ennek ellenére történelmi tett volt, amit végrehajtott.”
picture

Ezzel az Althaus-ugrással vált biztossá a német csapatarany

Martin Schmitt szerint egyértelműen pozitív a mérleg a világbajnokság után.
„Csak meg kell nézni, hogy hány éremmel zártunk. Biztos vagyok benne, hogy sikerül levonni a tanulságokat és hamarosan a nagysáncon is remek teljesítményeket láthatunk a fiúktól. Most az a fontos, hogy tovább tudjanak dolgozni, nem szabad a negatívumokra fókuszálni.”
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés