Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óvatos optimizmussal várják a németek a Négysáncversenyt

Minich Réka

Publikálva 23/12/2022 - 17:03 GMT+1

Karl Geiger tavaly sokáig versenyben volt az összetett világkupa győzelemért is, de végül az idény végére visszaesett a formája. Idén kicsit gyengébben kezdett, a világkupában „mindössze” a hetedik helyen áll. Martin Schmitt szerint ennek ellenére lehet esélye a Négysáncon, hiszen a lengyeleket kivéve a többiek sem remekeltek eddig, ráadásul Geiger javuló formát mutat.

Martin Schmitt magyarázó

Martin Schmitt a gyengébb német idénykezdés ellenére sem aggódik a Négysánc előtt.
Az Eurosport szakértőjeként a korábbi kiváló német síugró, Martin Schmitt beszélt a hazai csapat esélyeiről. Szerinte magabiztosan készülhetnek, annak ellenére, hogy eddig csendesebben teljesítettek az idei szezonban.
„Karl hetedik az összetettben, ami nem egy rossz teljesítmény. Az egész szezon kicsit furcsa, ő is elég vegyes ugrásokat mutatott be, egyelőre keresi a stabilitást. A többieknek sem megy túl jól, Marius Lindvik, Kamil Stoch és Ryoyu Kobayashi még gyengébben kezdett.”
Karl Geiger idén eddig egyszer állhatott fel a dobogóra, hazai pályán Titisee-Neustadtban, az engelbergi főpróbán pedig egy óriási ugrás után a landolása nem jött össze, bukott is. Schmitt igyekezett viccesen felfogni a történteket.
picture

Karl Geiger

Fotó: Imago

„Ha ez egy krízis Karl formájában, akkor azért nincs akkora gond. Már eddig is mutatott olyan ugrásokat, amivel lehet nyerni, ráadásul egyre csak javul.”
Geiger mellet idén végre Andreas Wellinger formája is bíztató, az olimpiai bajnok végre sérülés nélkül tudott felkészülni a szezonra, a korai problémáira pedig úgy tűnik, hogy megtalálta a megoldást.
„Jók az alapok Andynél, a formája pedig tartósnak néz ki, ez sok önbizalmat adhat neki.”
Wellinger az idény elején a nekifutási sebességével küszködött, de ennek ellenére a 13. az összetettben.
A német csapatban Pius Paschke is optimistán, a 10. helyről várhatja a Négysánc első állomását Oberstdorfban, de a többiek számára mindenképpen javulásra van szükség. Markus Eisenbichler, Constantin Schmid és Stephan Leyhe egyelőre hullámzó teljesítményt nyújt, de főleg Eisenbichler esetén mindig benne van a pakliban egy kiugró eredmény.
picture

Pius Paschke

Fotó: Getty Images

Martin Schmitt viszont jól tudja, hogy a síugrásban milyen gyorsan tudnak változni a dolgok.
„Az egész csapat magabiztosan készülhet, tudják, hogy nincs messze az élmezőny.
Az pedig a sportág egyik legismertebb kliséje, hogy a Négysánc megnyeréséhez „csak” 8 jó ugrást kell produkálni. Németországban pedig a szokásos módon óriásiak az elvárások, hiszen Sven Hannawald 2002 januárjában nyert utoljára németként Négysáncot.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés