Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy tökéletes hétvége után ünnepelhette első egyéni győzelmét a fiatal osztrák ugró

Minich Réka

Publikálva 10/12/2021 - 17:15 GMT+1

Eddig a balszerencséjéről volt híres az osztrák ugró, de Jan Hörl Wislában végre megszerezte első egyéni világkupa-győzelmét. A hétvége amúgy is jól sikerült számára, hiszen pénteken a kvalifikáción is első lett, szombaton pedig a csapattal végzett a dobogó legfelső fokán.

Jan Hoerl

Fotó: Getty Images

Hörl tehetségét eddig sem vitatta senki, de a végső győzelem eddig még nem jött össze. A kiegyensúlyozottság hiányzott az ugrásaiból, ráadásul sokszor balszerencsés is volt. Zárták már ki szabálytalan ruha és cipő miatt, sőt az is előfordult, hogy nem kezdte meg az ugrását az előírt időn belül.
„Sokszor feltettem magamnak a kérdést, hogy miért velem történik ez a sok balszerencse. Sajnos mentálisan ez sokáig blokkolt, nehéz volt kizárni, ezért is örülök nagyon, hogy végre sikerült nyernem. Vasárnap a két sorozat között tudtam beszélni Andreas Windhölzl edzőnkkel, szerencsére meg tudott nyugtatni. Annyival biztatott, hogy legyek bátor, csak ugorjak ugyanúgy, mint az első sorozatban.
Ha mindenkitől azt hallod, mennyire tehetséges vagy, akkor akaratlanul is türelmetlenné válsz és elkezded erőltetni a dolgokat. A síugrásban viszont ez a módszer nem szokott működni.
A második sorozat előtt nagyon ideges voltam, már túl akartam esni az egészen. Annál viszont kevés jobb érzés van, mint amikor utolsóként ugrasz és látod, hogy a zöld vonal előtt landolsz. Sikerült végig kontroll alatt tartani az ugrásomat, lehet, hogy erre az agresszivitásra volt szükségem.”
picture

Marius Lindvik, Jan Hörl és Stefan Kraft

Fotó: AFP

Hörl győzelmének természetesen a csapattársai is nagyon örültek. Stefan Kraft a harmadik helyen végzett, így együtt ünnepelhetett honfitársával a dobogón.
„Nagyon menő, hogy két osztrák is felállhatott a dobogóra. Végig stabilan tudtam ugrani, elégedett vagyok a hétvégével. Egyre nagyobb az önbizalmam is. Jan győzelmének nagyon örülök, főleg azután, hogy a próbasorozatban elesett a landolásnál. Ő volt a legjobb, meg tudta őrizni a hidegvérét.”
Az osztrákok szövetségi kapitánya, Andreas Windhölzl így nyilatkozott a verseny után.
„Már ideje volt, hogy Jan is nyerjen. Végre a második sorozatban is agresszív tudott maradni, nem próbált meg óvatoskodni. Csak ennyi kellett neki, az ugrásai már jó ideje megvannak, hogy nyerjen. Az egész csapatunk nagyon jó formában van, ahogy jönnek a győzelmek, csak egyre nagyobb lesz az önbizalmunk.”

A hétvégi klingenthali versenyt mindhárom napon élőben követheted az Eurosport 1-en és az Eurosport Playeren.
A részletes program:
  • Péntek: 19.10 – kvalifikáció
  • Szombat: 16.00 – első egyéni verseny
  • Vasárnap: 16.00 – második egyéni verseny
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés