Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

15 ezer üvöltő dán talán még Michelsen sérült bokáját is rendbe teszi

Tokics Tamás

Publikálva 10/09/2022 - 11:34 GMT+2

A salakmotor Grand Prix nyolcadik helyszíne a dániai Vojens, ahol szűk másfél hónapja a Nemzetek Kupáját rendezték. A dán versenyzők nagyon szeretnének hazai pályán győzni, mert idén csak Anders Thomsen tudott nyerni GP-t.

Mikkel Michelsen

Fotó: Getty Images

Mikkel Michelsen szezonjáról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy sikeres. Vojensben mindent szeretne bevetni a győzelemért, ahol telt ház - körülbelül 15 ezer néző - várja a világ legjobb salakmotorosait. A 28 éves pilóta kisebb bokasérüléssel küszködik, de a hazai közönség hangja plusz energiákat fog felszabdítani benne.
"Természetesen izgatott vagyok, nagyon vártam már, hogy ismét Dániában versenyezzünk. Jó érzés hazatérni, biztos vagyok abban, hogy telt ház lesz Vojensben. Számomra az mindig ad egy plusz 10%-ot, amikor a hangos dán szurkolókat hallhatom, nincs ennél jobb érzés" - mondta Michelsen.
Honfitársa, a világbajnoki tabella második helyén álló Leon Madsen azt emelte ki a helyszínnel kapcsolatban, hogy egy szűk, rövid, kicsi, technikás pálya Vojens, ahol minden egyes rajt kiemelt fontosságú. Bartosz Zmarzlikkal szembeni hátrányát Wroclawban 16 egységre csökkentette, így még tovább halogathatja a lengyel megkoronázását, hiszen ezzel együtt még három forduló van hátra.
picture

Bartosz Zmarzlik

Fotó: Getty Images

Időközben akadt még egy versenyző, akinek matematikai esélye maradt a világbajnoki cím megszerzésére. A brit újonc Dan Bewley az idény első duplázója lett a lengyel versenyen, hiszen Cardiff után második győzelmét szerezte a Grand Prix-mezőnyben. Bewleyről érdemes megjegyezni, hogy az utolsó pillanatokban került be a világbajnoki mezőnybe az orosz versenyzők kizárása miatt.
Tavaly Artem Laguta sikerével zárult a vojensi GP, ám a fentebb említett okok miatt értelemszerűen idén nem lesz címvédés. Lesz-e újabb duplázó? Netán Bewley zsinórban harmadszor? Madsen első idei győzelmével halogatja Zmarzlik vb-címét?
18:30-tól érdemes követni az eseményeket az Eurosport applikációján vagy az eurosport.hu-n!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés