Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tartja-e a jó formát a francia és az argentin csapat?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/08/2021 - 22:20 GMT+2

Az egyenes kieséses szakaszhoz érkezett a röplabdatorna. A férfiaknál a lengyel és az olasz csapat is veszélybe kerülhet, a női tona összes párharcában benne van a meglepetés.

France Volleyball (Tillie, Grebennikov)

Fotó: Getty Images

A női és a férfi tornán is sajátos volt a csoportbeosztás. Mindkét nemnél volt egy nehezebb csoport, benne öt erős csapattal, amelyek közül az egyik óhatatlanul búcsúzott.

A nőknél a címvédő Kína, a férfiaknál az "állandó" érmes Egyesült Államok jutott erre a sorsra. A másik csoport tartalmazta a házigazda japánokat, akik nem számítanak esélyesnek egyik nemnél sem, és a női tornáról ki is estek. Rajtuk kívül csak két végső esélyes került ezekbe a könnyebb csoportokba.
És ennélfogva most az a helyzet, hogy a házigazdák csoportjaiból mindegyik csapat jó nehéz ellenfelet kap a másik ágról. A férfiak esetében ez azt jelenti, hogy az olaszok az argentinokkal negyeddöntőznek kedden, akik az utolsó csoportkörben önkívületben röplabdázva ejtették ki az esélyesebb amerikaiakat. Ha ezúttal is hasonlóan játszanak, akkor az olaszokra nagyon nehéz mérkőzés vár.
A lengyelek sem biztos, hogy jól jártak azzal, hogy a "B" csoport negyedik helyén záró franciákkal hozta össze őket a sors. Ngapethék ugyanis gyenge kezdés után egészen remek formába lendültek, és (egyelőre?) ők az egyetlen csapat, amelyik képes volt legyőzni az oroszokat. Kurekéknek nagyon oda kell majd figyelniük - de hát miért is ne kellene egy olimpián?
picture

Bartosz Kurek | Poland | Volleyball | Tokyo 2020 | ESP Player Feature

Fotó: Eurosport

A brazilok és az oroszok előreláthatólag jól jártak azzal, hogy a nehezebb csoportba kerültek, mert a másik ágról Japán, illetve Kanada, két elvileg könnyebb csapat következik a számukra. Ezeket a feladatokat meg kell hogy oldják.
A nők negyeddöntőit szerdán játsszák. Itt összejött egy brazil - orosz rangadó, ahol a dél-amerikaiak a favoritok, de nem ártana, ha játszhatna a kezdő feladójuk, Macris. Az oroszok egyébként kiszámíthatatlanok, van olyan játékuk, amivel legyőzhetik a brazilokat, ha nincsenek a topon.
A Dominikai Köztársaság - Egyesült Államok negyeddöntő párosításban az észak-amerikaiak a jobbak, hiszen a legtöbb összevetésben ők a favoritok. Náluk is van azonban fontos sérült Thompson személyében. Ha esetleg nem épül fel a mérkőzésre, akkor azért van, aki pótolja. Drews, a másik feladóátló Thompson hiányában 22 pontot ütött, ezzel csapata legeredményesebbje volt az USA legutóbbi meccsén.
picture

Russia's Arina Fedorovtseva hits the ball in front of USA's Michelle Bartsch-Hackley and Foluke Akinradewo in the women's preliminary round pool B volleyball match between USA and Russia during the Tokyo 2020 Olympic Games at Ariake Arena in Tokyo on July

Fotó: Getty Images

Korea és Törökország összecsapásán, valamint Szerbia és Olaszország csatájában sok minden megtörténhet. A törökök és a szerbek valamivel esélyesebbek, de nincs olyan nagy különbség a válogatottak között, hogy ne a napi forma, esetleg a nagyobb akarás döntsön. A Nemzetek Ligájában idén bronzérmet szerző törökök mindössze másodszor kvalifikáltak az olimpiára, és először jutottak tovább a csoportból. Kérdés, hogy a tét mennyire lesz érezhető a játékukon. A világbajnoki címvédő szerbek Rióban ezüstéremig meneteltek, most nyilván az aranyra fáj a foguk, kérdés, hogy nem lesz-e túl görcsös az akarás. Egyébként három éve a világbajnokságon éppen az olaszokkal játszották a döntőt, egy hatalmas, ötszettes csatát.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés