Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Irán meglepetést szerzett, az amerikaiak ellenállhatatlanok voltak

Buzás Gábor

Publikálva 24/07/2021 - 21:14 GMT+2

Rekordhosszúságú mérkőzésen győzött Irán a világbajnok lengyel csapat ellen. Az Egyesült Államok szinte hiba nélkül hozta le első meccsét.

Irán (Forrás: olympic.org)

Fotó: From Official Website

Sokkal inkább a lengyelek voltak a favoritok Irán ellen, hiszen ők a legtöbb világversenyen a top négy között végeznek, Irán pedig inkább a 10. hely környékén szokott zárni. Ettől függetlenül nincs nagy különbség a két csapat között, Rióban például csak 3-2-re tudtak győzni Kurekék. Nagyon fontos volt, hogy a végjátékban is hihetetlenül higgadtak és összeszedettek maradtak az irániak. Ghafour, Salehi és Ebadipour szerezte a pontok nagy részét, amihez persze kellett a feladó, Marouf kiváló teljesítménye is. Az iráni siker egyébként egy 2 óra 34 perc hosszú mérkőzésen született meg, ami messze a leghosszabb olimpiai mérkőzés. Persze ehhez jócskán hozzátesznek a challenge-ek is...
A meccset a gyengébb "A" csoportban játszották, ahol szinte elképzelhetetlen, hogy ne jussanak tovább a lengyelek, hiszen az olaszokon kívül a japánok, Venezuela és Kanada került még ide. A nyitómeccs elvesztése ellenére is meg kell hogy szerezzék az első négy hely valamelyikét ebben a hatosban. Irán ellenben nagy lépést tett a győzelemmel (még akkor is, ha "csak" két pontot ér) a továbbjutás felé.
Volt ebben a csoportban még egy nagy csata. A kanadaiak meglepetésre 2-0-ra elhúztak az esélyesebb olaszok ellen, és Zaytsevéknek innen kellett talpra állniuk. Ezt megtették, 3-2-re győztek. Részben Juantorena 21 pontjának, másrészt a mindössze 19 éves újonc Michieletto 24 (!) pontjának köszönhetően. Japán 3-0-ra győzött Venezuela ellen, és ezzel vezeti az "A" csoportot.
Michieletto (Forrás: olympic.org)
A "B" csoportban nem született meglepetés, Brazília simán győzött Tunézia ellen, az orosz csapat 3-1-re verte Argentínát, az Egyesült Államok pedig könnyed győzelmet aratott Franciaország ellenében. Leginkább ez utóbbi eredmény érdekes, mert nem volt annyira egyértelmű, hogy ezt a meccset az amerikaiak nyerik, a sima siker pedig végképp nem volt prognosztizálható. Csakhogy az amerikaiak igencsak inspirált formában, szinte hiba nélkül játszottak. Mindegyik szettben korán elhúztak a fogadásban és blokkban is gyengélkedő franciáktól, akik csak a harmadik játszmában jutottak el 20 pontig. Ha a Rióban bronzérmes amerikai válogatott így folytatja, akkor nagyon jó eséllyel érmet fog szerezni az idei tornán is.
A hölgyek vasárnap kezdik meg a teremröplabdatornát, viszont a homokban már láthattunk női játékosokat, hiszen elkezdődött a strandröplabda torna. Nők és férfiak felváltva játszottak, egyetlen eredményt érdemes kiemelni: a címvédő Laura Ludwig (Rióban Kira Walkenhorsttal győztek) ezúttal Margareta Ludwiggal indult, és bizony kikaptak a svájci Betschart - Hüberli kettőstől, akik egészen egyszerűen jobb csapategységet mutattak. Az F csoport ezzel érdekesen alakul, hiszen a cseh Hermannová - Sluková páros pozitív COVID-teszt miatt kiesett a pixisből, ezért akár mindhárom csapat továbbmehet.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben a legfontosabb sporthíreket, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés