Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az oroszok lesimázták a címvédőket

Buzás Gábor

Publikálva 28/07/2021 - 19:19 GMT+2

Az utóbbi két olimpia bajnokának rangadója hatalmas csatát sejtetett. Az oroszok másként gondolták, és relatíve könnyedén legyőzték a szürkén játszó brazilokat.

Az oroszok meglepően sima győzelmet arattak

Fotó: Getty Images

Az orosz csapat megnyerte a harmadik mérkőzését is a férfiak olimpiai röplabdatornáján. Az utóbbi két bajnok találkozott, hiszen Rióban a brazilok, Londonban az oroszok győztek. Nagyjából fifty-fiftynek tűntek a sanszok, és azt nehéz volt elképzelni, hogy bármelyik csapat 3-0-ra győzzön. Persze, hogy végül így lett...

A brazilok kezdtek kicsit jobban, de az első szett végén, elsősorban Volkov vezetésével, elkezdett igazán inspirált játékot nyújtani az Orosz Olimpiai Bizottság csapata. Meg is fordították a játszmát, és meg is nyerték. A másodikban és a harmadikban végig domináltak, és mindkettőt 20-ra hozták, ami ezen a szinten komoly különbségnek számít. Megtörtént tehát az, amire aligha számíthattunk: 3-0-val ért véget a mérkőzés.
Az orosz csapatban mindenki remekelt, de még ebből a csodásan magas szintből is kiemelhető Volkov játéka, aki 19 ponttal a mérkőzés legeredményesebb pontszerzője volt. Szinte őrült megszállottsággal játszott, nehéz elképzelni, hogy lehet ennél jobban és hatékonyabban röplabdázni. Ez alapvetően igaz a teljes orosz teljesítményre. Remek blokkok, kiváló nyitások, nagyszerű feladóteljesítmény, és persze hatalmas ütések. 12 pontot érő blokkot mutattak be, ez a leginkább kiemelendő mutató.
A brazilok ezzel szemben szürkén játszottak. Nagyjából úgy, mint az argentinok ellen, csak hát ezúttal nehezebb ellenfelet kaptak. Elsősorban a feladók teljesítményét lehet kritizálni, nem csoda, hogy Renan mester számtalanszor cserélte Brunót és Fernandót. De a többiekkel sem lehetett elégedett a szakvezető. Persze jó feladások nélkül nehéz is jókat támadni...
picture

Dmitry Volkov

Fotó: Getty Images

Ebben a csoportban Argentína ismét szép teljesítményt nyújtott, és 3-2-re legyőzte a francia válogatottat. Szintén kisebb meglepetés, hogy az Egyesült Államok szettet vesztett Tunézia ellen. A másik csoportban az olaszok magukra találtak a lengyelek elleni 3-0-s vereség után. Persze a japánok nem okoztak azért annyi nehézséget, mint a kétszeres világbajnokok. Akik egyébként szettet vesztve, de győztek Venezuela ellen. A csoport meglepetését Kanada szállította azzal, hogy simán legyőzte Iránt, akik pedig remekül kezdték a tornát.
Annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok, hogy mindössze három forduló után már csak egyetlen veretlen csapat van: az orosz. Az ő továbbjutásukat így semmi sem fenyegeti. Az Egyesült Államok - Brazília mérkőzés pénteken fontos lesz a továbbjutást illetően. A következő játéknap másik érdekes mérkőzése Olaszország és Irán összecsapása lesz, amit élőben közvetítünk az Eurosporton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés