A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott a román Alba Blaj vendégeként kedden Nagyszebenen, így hat vereséggel zárta a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörét.


A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett, az azóta klubvilágbajnok, előző idényben BL-döntős Conegliano otthonában kapott ki 3-2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban a francia Nantes győzte le 3-0-ra, míg a sorozat 2018-as finalistája, a román Alba Blaj 3-1-re nyert Érden. A franciák elleni idegenbeli mérkőzésen egy szettet nyert a Vasas, mielőtt saját közönsége előtt 3-0-ra kikapott a Coneglianótól.
A keddi mérkőzésnek - melyre mintegy kilencórás buszozás után hétfő délután érkezett meg a Vasas - semmi tétje nem volt, ugyanis egyik együttes sem juthatott már negyeddöntőbe.
Tokyo 2020
Hatalmas ötszettesekben borították a papírformát a franciák és az argentinok
16 ÓRÁJA
A magyar csapat múlt csütörtökön nagy csatában megnyerte a Magyar Kupát, 3-1-re legyőzve a Nyíregyházát. A játékosok azóta hétfő délután Romániában edzettek először. A Vasast irányító lengyel Jakub Gluszak ezen a mérkőzésen azoknak a röplabdázóknak adott lehetőséget, akik a kupadöntőn nem szerepeltek, így a fővárosiak a kezdőjükben hat magyarral álltak fel.
Az első szettet hiába kezdte jól az óbudai együttes, a világ- és Európa-bajnok szerb röplabdázókat foglalkoztató pályaválasztó a játékrész derekán fordított. Hétpontos hazai előnynél megrázta magát a Vasas, jó nyitásaival visszavette a vezetést, és bár két sikeres támadásra volt a meglepetéstől, végül a románok örülhettek.
A második játszma első felében is jól tartotta magát a Vasas, azonban az ekkor már legerősebb felállásával szereplő balázsfalvai együttes ritmust váltott, és könnyedén duplázta meg előnyét. A harmadik felvonás még az előzőnél is simábban alakult, a Blaj egyre magabiztosabban röplabdázott, míg a Vasas játékába egyre több hiba csúszott. A magyar bajnok ezúttal hatpontos hátrányból kapaszkodott vissza elsősorban centere, Amboriso Melani jó játékának köszönhetően, ám a hajrát a hazai együttes bírta jobban, és megérdemelten nyerte meg a 80 perces találkozót.
A mezőny legeredményesebb röplabdázója a hazaiak világ- és kétszeres Európa-bajnok szerb ütője, Bianka Busa volt 15 ponttal.
A találkozó után Jakub Gluszak az MTI-nek elmondta, a vereség ellenére elégedett játékosai teljesítményével, mert végig nagy csatára késztették a Blajt.
"Szerettem volna azoknak is lehetőséget adni, akik eddig a BL-ben kevesebbet szerepeltek. Jól nyitottunk, nagy nyomást raktunk a románokra, most az a feladat, hogy a bajnokság hajrájában hasznosítsuk az itt szerzett tapasztalatokat" - fogalmazott a lengyel szakvezető.
A Vasas legjobb játékosa, Ambrosio Melani azt mondta, nagyon boldog, hogy lehetőséget kapott, nem gondolta, hogy ennyire felszabadultan tud majd röplabdázni.
"Fantasztikus, hogy ennyi idősen ilyen csapatok ellen játszhattam, vagy akár csak testközelből nézhettem őket" - értékelte a BL-tapasztalatait a 20 éves center, aki elégedett volt teljesítményével.
A Vasas a hat összecsapáson egy pontot szerzett, ezzel biztosan csoportja utolsó helyén zár. Magyar együttes 15 év elteltével szerepelhetett ismét BL-csoportkörben.
MTI
Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 6. (utolsó) forduló:
C.S.M. Volei Alba Blaj (román)-Vasas Óbuda 3-0 (23, 16, 21)
Tokyo 2020
A franciáknál még az edző is vetődött
16 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Tartja-e a jó formát a francia és az argentin csapat?
TEGNAP 20:20